Παναγιώτης Παπαδόπουλος

Το όνομά μου είναι Παναγάκης, ένα όνομα το οποίο μόνο ένας άνθρωπος θα μπορέσει να με πει έτσι. Ένας άνθρωπος αγαπητός, με πολλή φαντασία, με πολύ χιούμορ, πολύ ευαίσθητος, μα πάνω απ’ όλα είναι αληθινός, αυτό που με κέρδισε και έτσι ξεκίνησε η ιστορία μου με τον Μιχάλη Κοφινά.

Το 2004 αποφασίσαμε με την γυναίκα μου, έχοντας δύο μικρά παιδιά, να φτιάξουμε πια ένα εξοχικό σπίτι δικό μας, γιατί για πολλά χρόνια ήμασταν συνέχεια φιλοξενούμενοι σε φίλους, αδέρφια και κάπου και τους κουράσαμε και κουραστήκαμε και εμείς. Πήραμε λοιπόν την απόφαση να φτιάξουμε ένα προκατασκευασμένο σπίτι.

Ξεκινήσαμε την έρευνα, πήγαμε Ασπρόπυργο, Μέγαρα, Ελευσίνα. Το αποτέλεσμα η απογοήτευση. Από τους ανθρώπους μέχρι την δουλειά των σπιτιών. Ψάξαμε σε πολλές περιοχές, το αποτέλεσμα το ίδιο. Τελευταία περιοχή ήταν η Μεσογείων, εκεί είπα αν δεν βρούμε τίποτα θα αναγκαστώ να μπω στην διαδικασία του χτιστού. Περάσαμε δύο εταιρίες, το αποτέλεσμα το ίδιο. Φεύγοντας με τη μηχανή είδαμε τα δύο γραφεία (έκθεση) – σπίτια του Κοφινά. Σταματήσαμε λοιπόν να δούμε και εκεί μας υποδέχτηκε μία κυρία πολύ ευδιάθετη και φιλική. Αυτή ήταν η πρώτη συνάντηση με την φίλη μου Βάσω Κοφινά. Μας ξενάγησε στα δωμάτια, μας ανάλυσε πως γίνονται και μας είπε πολλές και διαφορετικές πληροφορίες λύσεις όπως θέλαμε. Κάποια στιγμή ρώτησα τη Βάσω ποιος διακοσμεί έτσι τα σπίτια και μας είπε ότι εκείνη βάζει τις πινελιές της. Η κυρία Βάσω Κοφινά έχει φοβερό γούστο και είναι πάρα πολύ καλή.

Περιμένοντας λοιπόν να μιλήσουμε με τον Μιχάλη παρατηρούσαμε τα δωμάτια και βλέπαμε ότι μέχρι και την παραμικρή λεπτομέρεια ήταν τέλεια. Ήρθε η ώρα λοιπόν που συναντήσαμε τον Μιχάλη. Με την πρώτη επαφή σε κερδίζει και κερδίζει την εμπιστοσύνη σου. Αφού λοιπόν μας είπε τα πάντα, μας έφτιαξε στα σχέδια ένα σπίτι ονειρεμένο. Με πολλές επιλογές, λύσεις, χώρους, πολυτέλεια, εξυπηρέτηση. Αυτό που μου έκανε εντύπωση ήταν που μου είπε, πριν το φτιάξω και αποφασίσω, να πάω πρώτα να δω δουλειές που είχε κάνει.

Αυτή τη στιγμή που σας μιλάω έχω ένα σπίτι του Μιχάλη στην περιοχή Πουλίτσα Κορινθίας, το οποίο είναι πανέμορφο-κουκλίστικο. Έχω ένα επίγειο παράδεισο στα χέρια μου. Το σπίτι μετά από τόσα χρόνια δεν έχει πάθει το παραμικρό, γιατί είχα ακούσει πολλά να λένε πολλοί δίχως να γνωρίζουν.

Ευχαριστώ πολύ τον θεό που με έστειλε να γνωρίσω αυτούς τους Ανθρώπους. Μιχάλη – Νίκο και Βάσω σας αγαπάω πολύ και σας ευγνωμονώ.

Θα σας πω και κάτι και κάτι άλλο που μου είπε ότι σε αυτό το σπίτι έριξε αγιασμό όχι ιδρώτα.

Φιλιά πολλά
Παναγιώτης Παπαδόπουλος (ΠΑΝΑΓΑΚΗΣ)

el