Advantages

Βέλτιστες πρώτες ύλες της παγκόσμιας αγοράς

Η συνεχής παραγωγή τοιχοποιίας της εταιρίας ΚΟΦΙΝΑΣ, μας δίνει το πλεονέκτημα να μπορούμε να εισάγουμε μεγάλες ποσότητες δομικών υλικών. Με τη μαζική εισαγωγή επιτυγχάνονται καλύτερες τιμές και έτσι είμαστε σε θέση να αγοράζουμε τα “ακριβά” (για τα Ελληνικά κατασκευαστικά δεδομένα) δομικά υλικά τα οποία είναι τα ποιοτικότερα στη παγκόσμια αγορά.

Υλικά όπως

H ξυλεία της τοιχοποιίας, η οποία είναι:

  Σουηδική ξυλεία

 • Σουηδική: που σημαίνει ότι είναι πολύ συμπαγής.
 • Πεύκο: που σημαίνει μεγαλύτερη αντίσταση στην υγρασία.
 • Ξηραντηρίου: που σημαίνει ότι το ξύλο φουρνίζεται για εβδομάδες και υφίσταται απεντόμωση με φυσικό τρόπο και όχι χημικό (όπως τα ξύλα πράσινου χρώματος), ενώ η υγρασία φτάνει το ιδανικό, για κατασκευή κατοικίας, επίπεδο του 15-16%.
 • Οικολογική: που σημαίνει ότι η ξυλεία δεν περιέχει χημικά φορτία και ότι η πολιτική της Σουηδικής Βιομηχανίας Ξύλου συμβάλει στην απορρόφηση του διοξειδίου του άνθρακα.
 • Πλανισμένη: που σημαίνει ότι έχει τέλεια επίπεδες επιφάνειες, οι οποίες σε συνδυασμό με την εργοστασιακή συνδεσμολογία, επιτυγχάνουν απόλυτη συναρμογή και μηδενικούς αρμούς σε όλα τα κατασκευαστικά τμήματα της οικίας.
 • Κλάσης C24: που σημαίνει ότι έχει πολύ μεγάλες μηχανικές αντοχές επιδεικνύοντας μέχρι και 80% υψηλότερη φέρουσα ικανότητα από τη συνηθισμένη ξυλεία οικοδομής.

Η θωράκιση OSB της τοιχοποιίας, η οποία είναι:

  ξύλινη τοιχοποιία θωρακισμένη

 • Καναδική, εργοστασίου LP: που σημαίνει μέγιστη μηχανική αντοχή και ανώτερη ποιότητα σε παγκόσμιο επίπεδο ! Δεν είναι τυχαίο ότι το συγκεκριμένο OSB είναι το πρώτο σε παγκόσμια παράγωγη και ότι στην Ελλάδα το εισάγει για τα σπίτια σας η εταιρεία ΚΟΦΙΝΑΣ.
 • Αδιάβροχη: που σημαίνει ότι λειτουργεί σαν φράγμα υγρασίας για το σπίτι.

Η επένδυση Canexel της τοιχοποιίας, η οποία είναι:

Επένδυση Ξύλινης Κατοικίας

το πιο εξελιγμένο σύστημα ξύλινης επένδυσης, από τον παγκόσμιο ηγέτη στην κατασκευή σύνθετων προϊόντων ξυλείας, την LP, η οποία επέλεξε την εταιρεία Κοφινάς για την αποκλειστική διάθεσή του στην Ελλάδα και την Κύπρο. Είναι:

 • Αδιάβροχη και ανθεκτική: Οι επενδύσεις canexel κατασκευάζονται από ίνες ξύλου, ρητίνη και κερί και έτσι είναι εξαιρετικά σταθερές και αδιάβροχες, με εγγύηση 25 ετών.
 • Προφινιρισμένη: που σημαίνει ότι η επένδυση έχει εμποτιστεί εργοστασιακά με το χρώμα της επιλογής σας από το πλούσιο χρωματολόγιο της εταιρείας και δεν ξεφλουδίζει ούτε θαμπώνει, γι’αυτό και παρέχει 15ετή εγγύηση για το φινίρισμα.

Εξ ολοκλήρου εργοστασιακή κατασκευή

Η εταιρία Κοφινάς κατασκευάζει την τοιχοποιία εξολοκλήρου στο εργοστάσιο με τη χρήση στριφωνιού ΤΟRΧ ακολουθεί πάντα και αυστηρά τα ακόλουθα βήματα παραγωγής της εταιρίας:

Εξ ολοκλήρου εργοστασιακή κατασκευή

Η εργοστασιακή κατασκευή εξασφαλίζει την απόλυτη συναρμογή των επιμέρους τμημάτων κάθε τοίχου και τη μηδενική χαλάρωση τους στο χρόνο.

Τα έτοιμα τμήματα της τοιχοποιίας λειτουργούν ως μονολιθικά σώματα, ως φέροντα τοιχία δηλαδή, τα οποία υπακούν σε οποιαδήποτε ταλάντωση. Έτσι εξασφαλίζεται η υψηλή αντισεισμικότητα και πάνω από όλα η στιβαρότητα και η αντοχή της κατασκευής Κοφινάς.

Το σπίτι σας ΔΕΝ κατασκευάζεται στο οικόπεδο!

Η εταιρία Κοφινάς πρωτοπορεί, εφόσον οι τεχνικές ατέλειες που οφείλονταν στην επί τόπου κατασκευή της τοιχοποιίας στο οικόπεδο, ανήκουν στο μακρινό παρελθόν.

Έτοιμη εργοστασιακή τοιχοποιία

Μεταφορά και τοποθέτηση

Τα εργοστασιακά τμήματα της τοιχοποιίας φορτώνονται σε ιδιόκτητα φορτηγά και γερανούς, τα οποία μεταφέρονται έτοιμα στο οικόπεδο και πακτώνονται στην τσιμεντένια πλατφόρμα. Η συναρμολόγηση γίνεται τοίχο-τοίχοσε ελάχιστο χρονικό διάστημα.

Αλφάδιασμα με χωροβάτη laser

Η τοποθέτηση των τοιχίων στην πλατφόρμα γίνεται με χρήση χωροβάτη laser, ο οποίος γωνιάζει και αλφαδιάζει τα τοιχία σε οριζόντιο και κατακόρυφο επίπεδο με απόλυτη ακρίβεια.

Τοποθέτηση με τεχνολογία LASER
Τοποθέτηση με τεχνολογία LASER
Τοποθέτηση με τεχνολογία LASER

Διαρκής επιστημονική και πειραματική έρευνα

ΚΟΦΙΝΑΣ ΕΜΠ

Η εταιρεία Κοφινάς δεν στέκεται μόνο στη θεωρητική μελέτη, αλλά προχωράει ακόμα παραπέρα και επενδύει στην πειραματική έρευνα σε συνεργασία με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο! Το 2009 γίνεται έλεγχος της απόκρισης του δομικού συστήματος της εταιρείας έναντι σεισμικής δράσης με τη χρήση σεισμικού προσομοιωτήρα του Ε.Μ.Π.. Τα αδιαμφισβήτητα αποτελέσματα επιβεβαιώνουν την αντοχή και την ποιότητα των κατασκευών μας.

Το 2011 προχωράμε ακόμα παρακάτω και γίνεται νέο πείραμα σε τριώροφη κατασκευή Κοφινάς, με εξίσου εντυπωσιακά αποτελέσματα!

Παρόλη την αντικειμενική πιστοποίηση που μας προσέφεραν οι παραπάνω μελέτες συνεχίζουμε σήμερα με νέες έρευνες

Κάντε κλικ εδώ για να δείτε αναλυτικά τα Video, τα σχόλια των επιστημόνων και την τεχνική έκθεση των επιστημονικών πειραμάτων της εταιρείας μας

Αντισεισμικότητα

Αντισεισμικότητα

Οι κατοικίες Κοφινάς αποδεδειγμένα και όχι γενικολογώντας αποτελούν πλήρως αντισεισμικές κατασκευές. Η εταιρεία όντας σίγουρη για τη στιβαρότητα της τοιχοποιίας της δεν έμεινε σε θεωρητικό επίπεδο αλλά δοκίμασε και πιστοποίησε την στιβαρότητα της μέσω επιστημονικών ερευνών.

Η βίδα, η οποία ρομποτικά τοποθετείται σε όλα τα κατασκευαστικά μέρη του σπιτιού, τα μεταλλικά συνδετικά ελάσματα, με τα οποία “δένουμε” την κατασκευή, η υπερδιαστασιολόγηση φέροντος οργανισμού μέσω μηχανικής μελέτης και η ενίσχυση, στα σημεία καταπόνησης, μέσω ειδικού στατικού προγράμματος, είναι τεχνικά πλεονεκτήματα τα οποία παρότρυναν κορυφαίους επιστήμονες να μιλήσουν δημόσια για την αντισεισμικότητα των κατασκευών Κοφινάς.

Δυνατότητα υλοποίησης Παθητικής κατασκευής – Ενεργειακή απόδοση

Η εταιρεία Κοφινάς, ως μέλος του Ελληνικού Ινστιτούτου Παθητικού Κτιρίου, είναι σε θέση να υλοποιήσει κατασκευές πλήρους παθητικού σχεδιασμού. Με την εφαρμογή λύσεων αερισμού και ανάκτησης θερμότητας στο υπάρχον κορυφαίο σύστημα δόμησης της εταιρείας, είμαστε σε θέση να κατασκευάσουμε κατοικίες που πρακτικά απαιτούν μηδενικά έξοδα για την ψύξη και τη θέρμανσή τους.

Η εταιρεία Κοφινάς μέλος του Ελληνικού Ινστιτούτου Παθητικού Κτιρίου

Είναι προφανές ότι οι κατασκευές της εταιρείας Κοφινάς υπερκαλύπτουν τις απαιτήσεις του ελληνικού κανονισμού ενεργειακής απόδοσης κτιρίων (ΚΕΝΑΚ).


Ελληνικός κανονισμός ενεργειακής απόδοσης κτιρίων (ΚΕΝΑΚ)

Η κατασκευή ΚΟΦΙΝΑΣ, εκτός από τη μέγιστη θερμομόνωση της τοιχοποιίας της με συντελεστή θερμοπερατότητας που φτάνει στο 0,09 W/m2K, μπορεί να σας προτείνει πληθώρα επιλογών ώστε να βελτιώσετε στο έπακρο την ενεργειακή απόδοση της νέας σας κατοικίας, κάτι που έχει όχι μόνο οικολογικό αντίκτυπο, αλλά επίσης μειώνει τα έξοδα του νοικοκυριού.

Θερμομονωτική συμπεριφορά των κτιρίων

Η εταιρεία μας κατέχει την τεχνολογία αλλά και την τεχνογνωσία ώστε να μετρά και να εξασφαλίζει την άριστη ενεργειακή και θερμομονωτική συμπεριφορά των κτιρίων που κατασκευάζει.

Μέτρηση θερμομονωτικής συμπεριφοράς

Green Banking Portal από την Τράπεζα Πειραιώς

Η εταιρία Κοφινάς πληρώντας τα περιβαλλοντικά, τα κοινωνικά και τα οικονομικά κριτήρια, έγινε μέλος της πράσινης επιχειρηματικότητας στο Green Banking Portal της Τράπεζα Πειραιώς. Η Τράπεζα Πειραιώς δημιούργησε το χώρο αυτό στον οποίο αλληλεπιδρούν επιχειρήσεις και επενδυτές που αποδεδειγμένα σχετίζονται με τη «Πράσινη Επιχειρηματικότητα» και πιο συγκεκριμένα με δραστηριότητες όπως οι:

Green Banking Portal από την Τράπεζα Πειραιώς

 • Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ)
 • Εξοικονόμηση Ενέργειας
 • Εναλλακτική Διαχείριση Αποβλήτων και Νερού
 • Πράσινη Χημεία
 • Πράσινες Μεταφορές
 • Βιολογική Γεωργία
 • Οικοτουρισμός – Αγροτουρισμός

Υγεία και Οικολογία

Υγεία και Οικολογία

Όλα τα υλικά που χρησιμοποιούμε στην εταιρεία Κοφινάς για την κατασκευή των κατοικιών μας είναι επιλεγμένα ώστε να μην επιβαρύνουν στο ελάχιστο την υγεία σας και να έχουν τη μικρότερη δυνατή επιβάρυνση του περιβάλλοντος. Γι’ αυτό και η ξυλεία μας είναι ξηραντηρίου, δεν είναι εμποτισμένη με χημικά, όπως τα ξύλα πράσινου χρώματος κάντε κλικ για να δείτε το πιστοποιητικό της οικολογικής ξυλείας μας, οι γυψοσανίδες της Knauf είναι από φυσικό γύψο και έχουν υποστεί βιολογικό έλεγχο από διεθνή φορέα και οι κόλλες είναι πιστοποιημένα κατάλληλες για χρήση σε κατοικία.

Θεωρούμε ότι η φυσική λύση είναι και η βέλτιστη λύση και αυτό το εφαρμόζουμε απόλυτα σε κάθε κατοικία που κατασκευάζουμε.

Επιπλέον, το συνεργαζόμενο Σουηδικό εργοστάσιο, σεβόμενο απόλυτα το φυσικό περιβάλλον, για κάθε δέντρο που κόβει φυτεύει νέα δενδρύλλια.

Δυνατότητα επιλογής σταδίου παράδοσης

Δυνατότητα επιλογής σταδίου παράδοσης

Κάθε κατοικία που κατασκευάζει η εταιρεία Κοφινάς, μπορεί να παραδοθεί στον πελάτη σε οποιοδήποτε στάδιο αυτός επιθυμεί:

 • Φτιάχτο μόνος σου (“κιτ”)
 • Στάδιο 1 (“ημιτελές”)
 • Στάδιο 2 (“κομπλέ”)

Σας προτείνουμε λύσεις με σκοπό να ολοκληρώσετε το σπίτι σας ακόμα πιο οικονομικά. Μπορούμε να σας παραδώσουμε το σπίτι σε μορφή κιτ ή σε ημιτελή μορφή (στάδιο 1) και με οδηγίες για τις υπόλοιπες εργασίες που απαιτούνται αλλά και την υπόδειξη εξειδικευμένων συνεργείων και υπεύθυνου εργοδηγού ώστε να το ολοκληρώσετε στο στάδιο 2.

Έτσι, ανάλογα πάντα με το στάδιο που θα επιλέξετε, μπορείτε να κερδίσετε έως 30% από το συνολικό κόστος κατασκευής του σπιτιού σας.

Κάντε κλικ εδώ για να δείτε τα διαθέσιμα στάδια παράδοσης των κατοικιών μας

Ντουλάπια κουζίνας και ντουλάπες υπνοδωματίων ελεύθερα σε μέτρα

Ντουλάπια κουζίνας και ντουλάπες υπνοδωματίων ελεύθερα σε μέτρα

Προσφέρουμε στον πελάτη τη δυνατότητα τοποθέτησης απεριόριστων ντουλαπιών κουζίνας και υπνοδωματίων, χωρίς καμία επιπλέον επιβάρυνση.

Μπορείτε να επιλέξετε είτε βακελίτη είτε μελαμίνη, ώστε να εξοπλίσετε το σπίτι σας σύμφωνα με το προσωπικό σας γούστο!

Πατήστε εδώ για να δείτε προτάσεις εξοπλισμού κατοικιών

Πολυάριθμες πιστοποιήσεις και εγγύηση ποιότητας και στατικής επάρκειας Κoφινάς

Πολυάριθμες πιστοποιήσεις και εγγύηση ποιότητας και στατικής επάρκειας Κoφινάς

Η εταιρεία “Κοφινάς” είναι πιστοποιημένη από ελληνικούς και διεθνείς φορείς για όλα τα υλικά που χρησιμοποιεί καθώς και για την κατασκευή της.

Με τον τρόπο αυτό αποδεικνύεται η σταθερή ποιότητα και η αξιοπιστία μας, η οποία χαρακτηρίζει κάθε κατασκευή “Κοφινάς” από το 1977 έως και σήμερα.

Πατήστε εδώ για να δείτε τα πιστοποιητικά μας.

Κατασκευάζουμε σπίτια σε ολόκληρη την Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό

Κατασκευάζουμε σπίτια σε ολόκληρη την Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό

Μπορούμε να κατασκευάσουμε τη νέα σας κατοικία σε κάθε περιοχή της Ελλάδας.

Μπορείτε να έρθετε σε επαφή με την εταιρεία ΚΟΦΙΝΑΣ ή με τους κατά τόπους αντιπροσώπους μας για περισσότερες πληροφορίες.

Μπορούμε να υλοποιήσουμε κάθε σχέδιο

Yλοποιήσουμε κάθε σχεδίου

Το εξειδικευμένο προσωπικό της εταιρείας ΚΟΦΙΝΑΣ μπορεί να μελετήσει και να υλοποιήσει οποιοδήποτε σχέδιο κατοικίας, είτε με τη βοήθεια έτοιμων σχεδίων που θα προσκομίσετε είτε απλώς με τη δική σας καθοδήγηση, ώστε να προετοιμάσουμε εμείς τα σχέδια. Δεν υπάρχει κανένας περιορισμός και έτσι μπορούμε να ανταποκριθούμε σε κάθε ανάγκη και να ικανοποιήσουμε τις απαιτήσεις σας!

Εναλλακτικά μπορείτε να επιλέξετε κάποια πρόταση από τον κατάλογό μας και να τον χρησιμοποιήσετε ως έχει ή να επέμβετε σύμφωνα με τις ανάγκες σας.

Πρακτικά άπειρες δυνατότητες διαρρύθμισης των χώρων προσφέρει και ο συνδυασμός μονάδων αρθρωτών μεταλλικών κοντέινερ.

«Ξεκούραστα» για τον πελάτη

Βασική αρχή της εταιρείας ΚΟΦΙΝΑΣ αποτελεί η «ξέγνοιαστη» για τον πελάτη διεκπεραίωση όλων των σταδίων της κατασκευής. Έτσι όλες οι χρονοβόρες διαδικασίες, όπως για παράδειγμα η έκδοση της άδειας και η κατασκευή της βάσης αναλαμβάνονται εξ ολοκλήρου από το εξειδικευμένο προσωπικό της εταιρεία κοφινάς. Με αυτόν τον τρόπο ο πελάτης αρκείται απλά σε ένα ρόλο παρατηρητή της κατασκευής του σπιτιού του.

Συνεργαζόμενες εταιρείες

Συνεργαζόμαστε με τις μεγαλύτερες, ποιοτικότερες και πιο αξιόπιστες εταιρείες ώστε να ανταποκρίνονται στα standards κατασκευής που έχει θέσει η εταιρεία μας.

Μπορείτε να βρείτε κατάλογο συνεργαζόμενων εταιρειών της εταιρείας “Κοφινάς” κάνοντας κλικ εδώ.

Πολυετής πείρα με απόλυτα επιτυχημένη πορεία

Από το 1977 ερευνάμε πειραματικά και εξελίσσουμε τις ξύλινες κατασκευές, βελτιώνοντας την τεχνογνωσία μας. Είμαστε σε θέση, επομένως, να σας προσφέρουμε άρτιες και αξιόπιστες λύσεις και δεν επαναπαυόμαστε, αλλά συνεχίζουμε ανοδικά με διαρκή τεχνολογική έρευνα και πειραματικές μελέτες.

Η ικανοποίηση των πελατών μας, αποδεικνύει τη σταθερά επιτυχημένη πορεία μας και την αξιοπιστία που χαρακτηρίζει το όνομα Κοφινάς!

 1. Πατήστε εδώ για να δείτε το ιστορικό της εταιρείας μας
 2. Πατήστε εδώ για να δείτε σχόλια από τους πελάτες μας
el