Κατασκευή Τοιχοποιίας στα Προκατασκευασμένα Σπίτια ΚΟΦΙΝΑΣ

Πώς κατασκευάζεται ένα σπίτι ΚΟΦΙΝΑΣ; 

Ποια είναι τα δομικά μέσα που αξιοποιούμε σε κάθε κατασκευή της εταιρείας μας; 

Ύστερα από 44 χρόνια εμπειρίας και πορείας στον χώρο της κατασκευής προκατασκευασμένων σπιτιών, στην εταιρεία ΚΟΦΙΝΑΣ έχουμε εντοπίσει τις κατάλληλες μεθόδους και τις ποιοτικότερες τεχνολογικές ύλες που αποδίδουν το καλύτερο αποτέλεσμα για τα προκατασκευασμένα σπίτια των πελατών μας.

Παράλληλα, επιδιώκοντας να διατηρήσουμε σε υψηλά επίπεδα την τεχνογνωσία μας, συνεχίζουμε αδιάκοπα τις έρευνες και μελέτες της εταιρείας μας, με σκοπό την συνεχή εξέλιξη και ανταπόκριση στις προηγμένες απαιτήσεις της εποχής μας στον τομέα του Προκατασκευασμένου Σπιτιού. 

Παρακάτω, θα αναλύσουμε διεξοδικά όλα τα τεχνολογικά μέσα που χρησιμοποιούμε, όπως ακριβώς και τις διαδικασίες κατασκευής που εφαρμόζουμε σε κάθε προκατασκευασμένο σπίτι της εταιρείας ΚΟΦΙΝΑΣ, ώστε να παρέχουμε πάντα τα βέλτιστα. 

Πώς κατασκευάζεται ένα Προκατασκευασμένο Σπίτι ΚΟΦΙΝΑΣ; 

Στη διαδικασία κατασκευής ενός Προκατασκευασμένου Σπιτιού της εταιρείας ΚΟΦΙΝΑΣ, βασικό ρόλο παίζει η διαλογή και σωστή επιλογή των πρώτων υλών που θα συναποτελέσουν τα δομικά στοιχεία του σπιτιού. 

Η συνεχής παραγωγή τοιχοποιίας της εταιρίας ΚΟΦΙΝΑΣ, από την αρχή της λειτουργίας της εταιρείας μας, μας δίνει το πλεονέκτημα να μπορούμε να εισάγουμε μεγάλες ποσότητες δοκιμασμένων και κατάλληλων δομικών υλικών. 

Έτσι, με τη μαζική εισαγωγή για τους σκοπούς της εταιρείας,επιτυγχάνονται σημαντικά καλύτερες τιμές και έτσι είμαστε σε θέση να αγοράζουμε και να αξιοποιούμε τα “ακριβά” (για τα Ελληνικά κατασκευαστικά δεδομένα) δομικά υλικά τα οποία είναι, φυσικά, και τα ποιοτικότερα στη παγκόσμια αγορά και κλίμακα. 

Ξυλεία Τοιχοποιίας 

Βασικό στοιχείο δόμησης των προκατασκευασμένων σπιτιών ΚΟΦΙΝΑΣ και συγκεκριμένα κυρίαρχο υλικό της τοιχοποιίας μας είναι το ξύλο. 

Η επιλογή του ξύλου, συμβάλλει στην πλήρη αντισεισμική θωράκιση του κτιρίου λόγω του συνολικού βάρους και της ανθεκτικότητας της ξυλείας, αλλά και στην οικολογική συμπεριφορά αφού γίνεται χρήση φυσικού υλικού. 

Η ξυλεία την οποία χρησιμοποιούμε στην εταιρεία ΚΟΦΙΝΑΣ, για την τοιχοποιία των προκατασκευασμένων σπιτιών μας: 

 • προέρχεται από τη Β. Ευρώπη και συγκεκριμένα τη Σουηδία. 
 • είναι ειδικά πιστοποιημένη για την καταλληλότητα της ως βασικό υλικό τοιχοποιίας.
 • είναι απόλυτα συμπαγής συμβάλλοντας σε έναν ιδιαίτερα πυκνό σκελετό και στη μέγιστη μηχανική αντοχή ολόκληρης της τοιχοποιίας.
 • Πρόκειται για ξυλεία Πεύκου, γνωστή για την ανθεκτικότητα απέναντι στην υγρασία και τις βλαβερές τόσο για τον άνθρωπο όσο και τις οικίες, συνέπειές της.
 • έχει υποστεί ξήρανση σε ξηραντήριο, που σημαίνει ότι το ξύλο έχει ήδη φουρνιστεί για εβδομάδες και υφίσταται απεντόμωση με φυσικό μόνο τρόπο και όχι χημικό (όπως τα ξύλα πράσινου χρώματος), ενώ ως αποτέλεσμα η υγρασία φτάνει στο ιδανικό – ελάχιστο επίπεδο του 15-16%, για κατασκευή οποιασδήποτε προκατασκευασμένης κατοικίας.
 • έχει οικολογικό χαρακτήρα, αφού προέρχεται από πλήρως ανανεώσιμη και φυσική πηγή
 • είναι βιολογική, αφού δεν έχει δεχθεί καμία χημική ή άλλη τοξική ουσία, παρέχοντας τις ιδανικές συνθήκες για υγιεινή και ασφαλή διαβίωση.
 • είναι πλανισμένη, που σημαίνει ότι όλες οι επιφάνειες είναι τέλεια επίπεδες και λείες, και οι οποίες σε συνδυασμό με την επαγγελματική εργοστασιακή συνδεσμολογία που πραγματοποιείται στον υπερσύγχρονο εργοστασιακό χώρο της εταιρείας ΚΟΦΙΝΑΣ, επιτυγχάνουν απόλυτη συναρμογή και μηδενικούς αρμούς σε όλα τα κατασκευαστικά τμήματα της προκατασκευασμένης οικίας. 
 • πρόκειται για ξυλεία Κλάσης C24: που σημαίνει ότι έχει πολύ μεγάλες μηχανικές αντοχές επιδεικνύοντας μέχρι και 80% υψηλότερη φέρουσα ικανότητα από τη συνηθισμένη ξυλεία οικοδομής. 
 • περνάει από αναλυτικά στάδια ελέγχου και διαλογής,τα δοκάρια διαχωρίζονται και εξετάζονται από ακτινογράφο, ενώ παράλληλα καταγράφονται όλα τα στοιχεία τους (μέγεθος, μήκος κ.α.).

Εξωτερική Τοιχοποιία 

Ύστερα από αμέτρητες δοκιμές, τεχνικούς και ποιοτικούς ελέγχους πάνω στα υλικά που χρησιμοποιούμε για την κατασκευή των προκατασκευασμένων σπιτιών ΚΟΦΙΝΑΣ, είμαστε βέβαιοι πώς η τελευταία γενιά τοιχοποιία Κοφινάς αποτελεί την κορυφαία επιλογή βάσει των τελευταίων και πιο σύγχρονων εξελίξεων στον τομέα της δόμησης. 

Η τοιχοποιία ΚΟΦΙΝΑΣ αποτελεί την πιο αξιόπιστη επιλογή σχετικά με την ενεργειακή παθητική δόμηση ECO energy, μέσω της οποίας επιτυγχάνεται μείωση κατανάλωσης ενέργειας έως και 75%-80% σε σχέση με μία συμβατική τοιχοποιία. 

Η εταιρεία ΚΟΦΙΝΑΣ Προκατασκευασμένα Σπίτια παραμένοντας ενεργή στον χώρο δραστηριοποίησής της με συνεχείς εξελίξεις και καινοτομίες, προχωράει και στο κομμάτι της τοιχοποιίας ένα βήμα παραπέρα, ελέγχοντας διεξοδικά κάθε κατασκευή της για την ποιότητα της, μέσω επιστημονικών πειραμάτων σε συνεργασία με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο!

Η εξωτερική τοιχοποιία ΚΟΦΙΝΑΣ, για το πιο πετυχημένο και ποιοτικό αποτέλεσμα, χαρακτηρίζεται από:

 • Ποιοτική ξυλεία, όπως αναλύθηκε παραπάνω
 • Γυψοσανίδα της εταιρείας Knauf, κατασκευασμένη σύμφωνα με τα γερμανικά πρότυπα και πιστοποιημένη για βιολογικούς ελέγχους φυσικού γύψου. 
 • Στεγανωτική μεμβράνη για 100% προστασία από την υγρασία και τις επικείμενες φθορές της
 • Φυσικό ορυκτοβάμβακα για πλήρη θερμομονωτική προστασία, ηχομόνωση και αντίσταση στην φωτιά, ως ακαυστο υλικό κατηγορίας Α1.
 • ξύλινη καναδική θωράκιση, OSB και LP λόγω των τεράστιων μηχανικών τους ιδιοτήτων για στιβαρότητα και ανθεκτικότητα.
 • θερμοπρόσοψη με πολυστερίνη αυτοσβενόμενη και αδιάβροχη για αντοχή και ελαστικότητα ενάντια σε ρωγμές και υγρασίες.
 • πιστοποιημένα στριφώνια στη σύνδεση τμημάτων της τοιχοποιίας για βέλτιστη συναρμογή με δυνατότητα ευκολότερου ελέγχου κατά την εφαρμογή.
 • μεταλλικές γωνίες για αυξημένες μηχανικές αντοχές και μέγιστη αντισεισμική συμπεριφορά
 • στεγάνωση και προστασία απέναντι στην υγρασία μέσω εμποτισμένου δοκαριού τύπου USE-Class 3 για μεγαλύτερη διάρκεια ζωής και συνθήκες άνετης διαβίωσης. 
Prokataskeuasmena spitia KOFINAS SA, Energeiaki apodosi, antiseismika, xamili katanalwsi, villa,oikologiki katoikia
Prokataskeuasmena spitia KOFINAS SA, Energeiaki apodosi, antiseismika, xamili katanalwsi, villa,oikologiki katoikia

Στέγη ΚΟΦΙΝΑΣ 

Βασική προϋπόθεση για την βέλτιστη κατασκευή ενός Παθητικού Σπιτιού, αποτελεί η σωστή και πλήρως εξειδικευμένη κατασκευή και συναρμογή της στέγης, ώστε να εξασφαλιστεί η μέγιστη ενεργειακή απόδοση μιας οικίας Eco Energy.

Η ποιοτική πρώτη ύλη, ο εξειδικευμένος χειρισμός της, η τεχνολογία αερισμού και η σωστή τοποθέτηση κάθε απαραίτητου υλικού στη στέγη της οικίας, συμβάλλουν σε ένα άριστο αποτέλεσμα με μέγιστη μονωτική συμπεριφορά, βέλτιστη αντοχή και ανθεκτικότητα και μειωμένες ενεργειακές απώλειες

Επιλέξτε το είδος στέγης που επιθυμείτε για το δικό σας προκατασκευασμένο Παθητικό Σπίτι ανάμεσα σε εμφανή στέγη, μη εμφανή, με ψευδοροφή ή απλώς ταράτσα και εμείς θα εφαρμόσουμε τις απαραίτητες κατασκευαστικές διαδικασίες για να σας παρέχουμε το σπίτι των ονείρων σας με μειωμένες ενεργειακές και οικονομικές απαιτήσεις.  

Prokataskeuasmena spitia KOFINAS SA, Energeiaki apodosi, antiseismika, xamili katanalwsi, villa,oikologiki katoikia
Prokataskeuasmena spitia KOFINAS SA, Energeiaki apodosi, antiseismika, xamili katanalwsi, villa,oikologiki katoikia

Ενδιαφέρεστε για την κατασκευή του δικού σας προκατασκευασμένου σπιτιού σύμφωνα με τις καλύτερες και ποιοτικότερες προδιαγραφές της αγοράς; 

Η εταιρεία “Κοφινάς” είναι πιστοποιημένη από ελληνικούς και διεθνείς φορείς για όλα τα υλικά που χρησιμοποιεί καθώς και για τη διαδικασία κατασκευής που ακολουθεί.

Με τον τρόπο αυτό αποδεικνύεται η σταθερή ποιότητα και η αξιοπιστία μας, η οποία χαρακτηρίζει κάθε κατασκευή “Κοφινάς” από το 1977 έως και σήμερα.

Επικοινωνήστε μαζί μας, και θα αναλάβουμε να κάνουμε το προκατασκευασμένο σπίτι των ονείρων σας πραγματικότητα.

el