Πιστοποιητικά Υλικών Φιλανδικών Κατοικιών

Η εταιρεία ΚΟΦΙΝΑΣ συνεργαζόμενη με πολλούς φινλανδικούς ομίλους σας παραθέτει όλα τα πιστοποιητικά υλικών φινλανδικών κατοικιών για να γνωρίζετε από πρώτο χέρι γιατί ξεχωρίζουν και γιατί να τα προτιμήσετε.

Η εταιρεία μας «ΚΟΦΙΝΑΣ – Ξύλινα Φινλανδικά Σπίτια», μέσα από τη πολύχρονη πείρα της, που μεθοδικά έχει συγκεντρώσει από το 1977, μελετά συνεχώς και επενδύει με το ειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό της για τη βέλτιστη κατασκευή του ξύλινου σπιτιού σας.

Η εταιρεία Κοφινάς μπορεί να σας προσφέρει τις πιο προηγμένες τεχνολογικά λύσεις για την κατασκευή του νέου ξύλινου σπιτιού σας, συνεργαζόμενη με έναν από τους ισχυρότερους Φινλανδικούς ομίλους (Finnlamelli).

Αντικολλητή Φινλανδική Ξυλεία: Η ποιότητα από τη Φινλανδική ξυλεία που η εταιρεία ΚΟΦΙΝΑΣ – Ξύλινα Φινλανδικά Σπίτια χρησιμοποιεί, είναι κορυφαίας ποιότητας με συντελεστή θερμικής αγωγιμότητας λ=0,12 W/mK. Στα όρια του Αρκτικού κύκλου, όπου και γίνεται η διαλογή, οι ψυχρές κλιματολογικές συνθήκες που αναπτύσσονται έχουν ως αποτέλεσμα τη δημιουργία ιδιαίτερα σκληρής και συμπαγούς ξυλείας, με μεγάλο ειδικό βάρος και μεγάλη μηχανική αντοχή στη σύνθλιψη και την κάμψη. Τα δέντρα εκεί μεγαλώνουν με αργούς ρυθμούς και το κάθε δέντρο που κόβεται έχει ηλικία από 80 έως και 120 χρόνια. Η πιστοποιημένη εργοστασιακή επεξεργασία αντικολλητής ξυλείας, εξασφαλίζει προστασία από την υγρασία και εμποδίζει τη ρηγμάτωση και τη στρέβλωση του κορμού, ενώ προσφέρει κορυφαία επίπεδα θερμομόνωσης στις κατοικίες.


ThermoLog: Η αποκλειστική τεχνολογία της Finnlamelli, προσφέρει 25% καλύτερη θερμομόνωση από τα συμβατικά είδη ξυλείας, αυξημένη αντοχή στη γήρανση με χρήση θερμικού ξύλου Lunawood χωρίς ρητίνη και βελτιωμένη σταθερότητα στην κατασκευή.


ThermoFloor: Τα ξύλινα αντικολλητά πατώματα της Finnlamelli προσφέρουν απόλυτα άνετη αίσθηση. Χαρακτηρίζονται από υψηλή ποιότητα κατασκευής και έχουν πολύ εύκολη και γρήγορη τοποθέτηση. Δέχονται όλα τα είδη φινιρίσματος, όπως χρωματισμό, κέρωμα κλπ.


ThermoWall: Τα ξύλινα αντικολλητά πάνελ τοίχου της Finnlamelli είναι μια κορυφαία λύση για την επένδυση του σπιτιού σας. Όπως και οι περισσότερες λύσεις της Finnlamelli, μπορούν να φινιριστούν με οποιονδήποτε τρόπο επιθυμεί ο αγοραστής.


Log: Οι αντικολλητοί κορμοί της Finnlamelli κατασκευάζονται αποκλειστικά από εξαιρετικά συμπαγή ξυλεία υψηλής ποιότητας του Αρκτικού κύκλου, η οποία βελτιστοποιείται προσεκτικά κατά την παραγωγή.

Ως αποτέλεσμα, οι αντικολλητοί κορμοί που χρησιμοποιούμε δεν παραμορφώνονται ούτε ραγίζουν και χαρακτηρίζονται από μεγάλη ακρίβεια κατασκευής.


AirLock: Το πατενταρισμένο και δοκιμασμένο σύστημα της Finnlamelli με τις ειδικά μελετημένες εγκοπές εγγυάται βελτιωμένη κατά 50% μόνωση στις γωνίες της ξυλείας, βελτιώνοντας έτσι ακόμα περισσότερο τη θερμομόνωση και τη στεγανότητα του νέου σας σπιτιού.


Κουφώματα Profin: Όλα τα κουφώματα των ξύλινων Φινλανδικών σπιτιών που φτιάχνουμε, κατασκευάζονται στο εργοστάσιο της Φινλανδικής εταιρείας Profin. Η εταιρεία Profin είναι από τους κορυφαίους κατασκευαστές κουφωμάτων παγκοσμίως και τα προϊόντα τους χαρακτηρίζονται από εξαιρετική αντοχή στον χρόνο, άριστη θερμο/ηχομόνωση, απόλυτη λειτουργικότητα και πλέον σύγχρονη τεχνολογία, γι’αυτό και είμαστε σε θέση να προσφέρουμε ξύλινα κουφώματα εξοπλισμένα με διπλό ή τριπλό τζάμι με argon gas, τα οποία μπορούν να μειώσουν τον συντελεστή θερμοπερατότητας U έως και 0,60 W/m2K.


Τα στάδια κατασκευής του νέου σας σπιτιού είναι απόλυτα εναρμονισμένα με τον Φινλανδικό κώδικα υλικών και κατασκευής, κάτι που εγγυάται το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Σε πρώτη φάση οι φυσικοί κορμοί των δέντρων κόβονται σε δοκάρια και επιλέγοντα μόνο αυτά που η φυσική τους τάση τα καθιστά πιο ισχυρά.

Η ξυλεία μεταφέρεται στο εργοστάσιο και αποθηκεύεται σε ξηραντήριο. Εφόσον επιτευχθεί η κατάλληλη υγρασία στους κορμούς (12% – 14%), η οποία πιστοποιεί τη  μελλοντική ποιότητα και βιωσιμότητα του ξύλου, αρχίζει η επεξεργασία LAMINATE (πολυκολλητή ξυλεία). Αυτό σημαίνει ότι δύο έως έξι κορμοί ενώνονται μέσω αυτοματοποιημένων συστημάτων, έτσι ώστε η καρδιά τους να είναι αυτή που θα βρίσκεται στην εξωτερική πλευρά του σύνθετου κορμού.

Η επεξεργασία αυτή, που είναι ιδανική για το κλίμα της Ελλάδας, έχει ως αποτέλεσμα την ενίσχυση τόσο της θερμο-ηχομόνωσης, όσο και της μηχανικής αντοχής του ξύλου.

Σε περίπτωση που χρειαστεί ακόμα μακρύτερος κορμός, πραγματοποιείται και οριζόντια συγκόλληση με τη μεγαλύτερη και πιο σύγχρονη μηχανή της Ευρώπης.

Κάθε αντικολλητός κορμός τεστάρεται εργαστηριακά σε ακραίες θερμοκρασιακές μεταβολές και σε γήρανση, ώστε να επαληθευτεί η εξαιρετική ποιότητά του και να διασφαλιστεί η αντοχή και μακροζωία του.

Στη συνέχεια, σύμφωνα με το σχέδιο του σπιτιού υπό κατασκευή, το οποίο έχει δημιουργηθεί βάσει των προσωπικών επιλογών του κάθε πελάτη και σύμφωνα με το ιδιαίτερο γούστο του, επιλέγεται η κατάλληλη διατομή των αντικολλητών κορμών και τελειοποιούνται οι λεπτομέρειες της κατασκευής του σπιτιού.

Όλη η κατοικία σχεδιάζεται και αναλύεται κατασκευαστικά σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές με μηδενική απόκλιση, χρησιμοποιώντας τις πλέον εξελιγμένες λύσεις λογισμικού. Επιλύεται έτσι στατικά και κατασκευαστικά ακόμα και η μικρότερη λεπτομέρεια, εφόσον τα μηχανήματα του εργοστασίου θα μορφοποιήσουν αυτόματα μέσω του προγράμματος ένα προς ένα τα ξύλα της κατασκευής. Με αυτό τον τρόπο εξαλείφεται η περίπτωση λάθος υπολογισμού, που θα μπορούσε να οδηγήσει σε κακή συναρμογή και κατασκευαστικές ατέλειες.

Εν συνεχεία οι σύνθετοι κορμοί κόβονται λεπτομερώς, μέσω ηλεκτρονικών υπολογιστών, πλανίζονται και έπειτα λαξεύονται για να φτάσουν στο τελικό προφίλ τους για το εκάστοτε Φινλανδικό σπίτι.

Τα έτοιμα πλέον υλικά πακετάρονται και μεταφέρονται στην εταιρεία Κοφινάς, η οποία με τη σειρά της θα αναλάβει να φέρει εις πέρας τη δουλειά που από το 1977 ικανοποιεί ακόμα και τον πιο απαιτητικό πελάτη!

el