Kofinas-prokataskeuasmena-villa-prasini domisi-spiti oneirwn-khpos-pisina design new home kofinas

Κώστας Μαργαρίτης Αλεξάνδρα Μπανταλούκα

Αθήνα, 5 Ιουνίου 2020

Κε Μιχάλη καλημέρα σας,

Όταν πριν τρία χρόνια αποφασίσαμε να κτίσουμε ένα μικρό σπίτι στο χωριό Άγιος Αρσένιος της  Νάξου, δεν είχαμε σκεφθεί καθόλου την περίπτωση μιας προκατασκευασμένης κατοικίας.  Η αρχιτέκτονας που της αναθέσαμε να σχεδιάσει το σπίτι , μας πρότεινε να κατασκευάσουμε ένα σπίτι πέτρινο ή ξύλινο, προκειμένου να αξιοποιηθούν όλα τα τετραγωνικά της δόμησης που μας επέτρεπε το μικρό μας οικόπεδο.  Έτσι εγκαταλείψαμε την συμβατική κατασκευή του μπετόν.

Ένας καινούριος τομέας άνοιγε για μας, αυτός των προκατασκευασμένων ξύλινων σπιτιών, ( αφού απορρίφθηκε η εκδοχή του πέτρινου) τον οποίο αρχίσαμε να μελετάμε και να ερευνούμε αρχικά μέσα από το διαδίκτυο και στη συνέχεια με επαφές με τις αντίστοιχες εταιρείες του κλάδου. Μέχρι που αποφασίσαμε να σας επισκεφθούμε. Η έκθεση των κατοικιών, που με τόση επιμέλεια έχετε τοποθετήσει στην Αγία Παρασκευή ήταν άκρως ελκυστική. Οι κατασκευαστικές λεπτομέρειες, η ποιότητα των δομικών υλικών καθώς και το αισθητικό  αποτέλεσμα που ήταν εναρμονισμένο με το δικό μας, μας εντυπωσίασαν. Όμως η επαφή που είχαμε στη συνέχεια μαζί σας ήταν καθοριστική. Η προσωπικότητά σας κ. Μιχάλη μας σαγήνευσε. Μας γεμίσατε αισιοδοξία, αυτοπεποίθηση και κυρίως χαλάρωση ότι όλα μπορούν να γίνουν με ηρεμία χωρίς άγχος και δυσκολίες. Ακόμα και για την στενότητα που χαρακτήριζε την τοποθεσία του οικοπέδου μας (δρόμοι στενοί, πρόσβαση υλικών κλπ) είχατε μία λύση. Δεν είχαμε καμιά αμφιβολία στο τέλος της συζήτησης ότι το σπίτι στην Νάξο θα μας το κατασκευάζατε εσείς. Η εταιρεία Κοφινάς ήταν για μας εγγύηση για μια πρωτοποριακή λύση, ολοκληρωμένη και ποιοτική.

Ήταν για μας η μόνη επιλογή, όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια και στην πράξη, διότι  ήταν ανέφικτο να ολοκληρωθεί ένα σπίτι στο νησί, ενώ εμείς κατοικούσαμε στην Αθήνα, σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα. Ανεξάρτητα από τον θεαματικό τρόπο ολοκλήρωσης της κατασκευής έτσι όπως σχεδιάζεται και υποστηρίζεται σε όλα τα στάδια από σας, πρέπει να ομολογήσω ότι η εποχικότητα που χαρακτηρίζει τις κατασκευές στην Νάξο, η αναπτυξιακή πορεία του νησιού τα τελευταία χρόνια, και η ανεπάρκεια εργατικών χεριών στην οικοδομή καθιστά πολύ δύσκολη την αποπεράτωση μιας ιδιωτικής κατοικίας διότι εκ των πραγμάτων δίνεται προτεραιότητα στους επαγγελματικούς χώρους (ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια), που είναι οι μόνιμοι πελάτες.

Όλα τα συνεργεία σας είναι άξια συγχαρητηρίων για την υπομονή, την επιμονή και την επιδεξιότητα που επέδειξαν κατά την μεταφορά και την τοποθέτηση των υλικών στους δύσκολα προσβάσιμους χώρους μας σε όλες τις φάσεις των εργασιών. Η πιστότητα που επιδεικνύουν στο όνομά της εταιρείας, η εξειδικευμένη εμπειρία τους από την μακροχρόνια συνεργασία σας, μας γέμιζε εμπιστοσύνη, ασφάλεια και αναμφίβολη επιτυχία για το τελικό αποτέλεσμα. Όσο προχωρούσε η υλοποίηση του έργου, τόσο γινόταν αντιληπτό και από εμάς ότι το σπίτι μας αν και ήταν μικρό, ήταν σχεδιαστικά αρκετά δύσκολο και σύνθετο με παράγωνες πλευρές και ανισόπεδα μέρη. Παρόλα αυτά οι άνθρωποί σας αγόγγυστα και ασταμάτητα εργάζονταν προσπαθώντας για το καλύτερο ικανοποιώντας κάθε μας επιθυμία. Τους συγχαίρουμε !

Η κατασκευή μας που ξεκίνησε στις 26 Φεβρουαρίου και είχαμε σαν στόχο να ολοκληρωθεί μέχρι τις 10 Απριλίου το αργότερο για να προλάβουμε την έναρξη της τουριστικής περιόδου στο νησί, βρέθηκε στη μέση της πανδημίας του κορονοιού και αντιμέτωπη πλέον με όλες τις δυσκολίες που προέκυψαν από τις σχετικές απαγορεύσεις. Τα προβλήματα μεγάλα. Όμως οι προσπάθειες όλων σας να προχωρήσει το έργο ήταν ιδιαίτερα εντυπωσιακές.  Καταφέραμε ένα μικρό θαύμα ενάντια σε όλες τις αντιξοότητες, την κοινωνική αποστασιοποίηση και τις ιδιότυπες συνθήκες που δημιουργήθηκαν από τους πρωτόγνωρους περιορισμούς της πανδημίας.

Η στενή και άριστη συνεργασία μας ακόμα και από αυτή την απόσταση Αθήνας – Νάξου έδωσε λύσεις και συνέβαλε καθοριστικά στην απρόσκοπτη ολοκλήρωση της κατασκευής.

Αντιμετωπίσαμε προβλήματα σε ελλείψεις υλικών που είχαμε αποφασίσει και χρειάστηκε να προχωρήσουμε σε αντικατάστασή τους με άλλα, μέσω φωτογραφιών, αγορά συμπληρωματικών υλικών στο νησί, μεταφορά ασυνόδευτου δέματος στο πλοίο για να γίνουν όλα όπως έπρεπε.

Η μόνη παρατήρηση που έχουμε να κάνουμε είναι η εξής: Το σπίτι μας σχεδιάστηκε από μηχανικούς επιλογής μας, που προς τιμήν σας αποδεχθήκατε να αναλάβετε την κατασκευή του, συνεργαζόμενοι στενά και αποδεχόμενοι τα σχέδια τους. Το γεγονός αυτό καθιστούσε κατά την γνώμη μας, επιβεβλημένη την παρουσία ενός δικού σας  μηχανικού-επιβλέποντα καθ’ όλη την διάρκεια υλοποίησης του έργου.  Η παρουσία του νομίζουμε ότι θα διασφάλιζε την ορθή εφαρμογή των σχεδίων, θα αντιμετώπιζε στην πράξη κατασκευαστικά ζητήματα απρόβλεπτα και θα μηδένιζε λάθη και παραλείψεις. Η συγκυρία όμως δεν μας το επέτρεψε. Το έργο αυτό ανέλαβαν τα ίδια τα συνεργεία και με ικανότητα το έφεραν εις πέρας. Αξιόλογοι τεχνίτες όλοι τους με κοινό χαρακτηριστικό την ευγένεια, την ηρεμία, την εργατικότητα και την αποτελεσματική συνεργασία. Ικανότατοι όλοι τους. Ο καθένας στον τομέα του. Βέβαια δεν θα γινόταν τίποτα αν δεν υπήρχε η υποστηρικτική δύναμη η δική σας που με τον τρόπο σας μηδενίζατε την απόσταση.

Το σπίτι μας είναι «ένα μικρό διαμαντάκι» στην Νάξο όπως ορθά το χαρακτηρίσατε και συμφωνούμε απόλυτα τόσο εμείς όσο και άλλοι άνθρωποι που με περιέργεια παρακολουθούσαν καθημερινώς την πρόοδό του.

Δεν αφέθηκε τίποτα στην τύχη του,  ικανοποιήσατε κάθε μας επιθυμία με το παραπάνω, όπως π.χ. η καταπακτή που δεν ήταν στα αρχικά μας σχέδια.

Η επιθυμία μας όμως να κατασκευασθεί το κάθε τι από δικούς σας τεχνίτες έγινε σεβαστή χωρίς ιδιαίτερες διατυπώσεις. Αυτή είναι η μεγάλη – σημαντικότατη διαφορά που χαρακτηρίζει την εταιρεία σας. Σκύβετε με αγάπη πάνω στον πελάτη σας και φροντίζετε να μην αγχώνεται και να μένει ικανοποιημένος μέχρι τέλους. Η κατασκευή ρέει και όλα ολοκληρώνονται «δια της μαγικής ράβδου» !!!  Αυτή είναι η τελική μας εντύπωση.  Έγινε μια υπέρβαση στο νησί.  Έχετε καταρρίψει  την γνωστή παροιμία «όποιος δεν έκτισε σπίτι δεν ξέρει τίποτα»

ΣΑΣ ΣΥΓΧΑΙΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΑΣ …

ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΜΑΣ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ …

Με εκτίμηση

Κώστας Μαργαρίτης

Αλεξάνδρα Μπανταλούκα

el