Συχνές ερωτήσεις και οι απαντήσεις από τους έμπειρους μηχανικούς της ΚΟΦΙΝΑΣ ΑΕ

Συχνές ερωτήσεις

Εξειδικευμένες απαντήσεις από τους έμπειρους μηχανικούς της εταιρείας ΚΟΦΙΝΑΣ

Τα προκατασκευασμένα σπίτια είναι κατασκευές που κατασκευάζονται σε εργοστάσια και στη συνέχεια μεταφέρονται και συναρμολογούνται στον τόπο όπου θα τοποθετηθούν. Αυτό συνήθως γίνεται με τη χρήση ειδικών φορτηγών και γερανών για να τοποθετήσουν τα κομμάτια του σπιτιού στη θέση τους. Τα προκατασκευασμένα σπίτια είναι εξίσου ανθεκτικά με τα παραδοσιακά κτίρια, ενώ προσφέρουν το πλεονέκτημα της ταχύτερης κατασκευής και της μείωσης των εργατικών δαπανών. Επιπλέον, η προκατασκευασμένη κατασκευή μπορεί να είναι πιο αποδοτική από πλευράς ενέργειας και να προσφέρει καλύτερη μόνωση από τον θόρυβο και τη θερμότητα.  Συνήθως, τα προκατασκευασμένα σπίτια είναι φθηνότερα από τα παραδοσιακά κτίρια, καθιστώντας τα μια επιλογή για ανθρώπους που αναζητούν μια πιο οικονομική επιλογή κατοικίας. Επίσης, η κατασκευή τους μπορεί να γίνει με λιγότερα υλικά από ό,τι τα παραδοσιακά κτίρια, με αποτέλεσμα να μειώνεται η επίδρασή τους στο περιβάλλον.

Επιπλέον, τα προκατασκευασμένα σπίτια προσφέρουν τη δυνατότητα εξατομίκευσης, καθώς οι κατασκευαστές μπορούν να παράγουν σπίτια σε διάφορα μεγέθη και σχέδια ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε πελάτη.

Τέλος, ένα άλλο πλεονέκτημα των προκατασκευασμένων σπιτιών είναι ότι μπορούν να κατασκευαστούν σε ελεγχόμενες συνθήκες στα εργοστάσια, χωρίς την επίδραση και τις καθυστερήσεις που μπορεί να προκύψουν από τις καιρικές συνθήκες στην κατασκευή παραδοσιακών κτιρίων.

Τα προκατασκευασμένα σπίτια μπορούν να παρέχουν αρκετά υψηλή στατική επάρκεια και ασφάλεια, αν σχεδιαστούν και κατασκευαστούν σωστά και χρησιμοποιηθούν υλικά υψηλής ποιότητας.
Συγκεκριμένα, τα προκατασκευασμένα σπίτια συνήθως κατασκευάζονται από υλικά που είναι ανθεκτικά στην υγρασία, τον αέρα και τον καιρό, και σταθερά στις κινήσεις του εδάφους και των σεισμών. Επιπλέον, τα σπίτια αυτά συνήθως εξοπλίζονται με επικαλυπτόμενα υλικά, όπως ο ορυκτοβάμβακας, που παρέχει θερμομόνωση και προστασία στην κατοικία.
Επιπλέον, τα προκατασκευασμένα σπίτια συνήθως κατασκευάζονται σε εργοστάσια, όπου οι συνθήκες είναι ελεγχόμενες και οι κατασκευαστικές διαδικασίες είναι αυτοματοποιημένες, μειώνοντας έτσι τον κίνδυνο ανθρώπινου σφάλματος. Επίσης, η κατασκευή των προκατασκευασμένων σπιτιών είναι γρήγορη και αποτελεσματική, μειώνοντας τον χρόνο και το κόστος κατασκευής.
Παρόλα αυτά, είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι η στατική επάρκεια και η ασφάλεια των προκατασκευασμένων σπιτιών δεν είναι αυτόματα εξασφαλισμένες και εξαρτώνται από πολλούς παράγοντες, όπως η σωστή σχεδίαση και κατασκευή, η επιλογή υλικών υψηλής ποιότητας, η επαρκής σταθερότητα του εδάφους, η συντήρηση και η επιθεώρηση του σπιτιού κατά τη διάρκεια της ζωής του.
Συνεπώς, είναι σημαντικό να επιλέξετε μια αξιόπιστη και έμπειρη εταιρεία κατασκευής προκατασκευασμένων σπιτιών και να διασφαλίσετε ότι το σπίτι σας σχεδιάζεται και κατασκευάζεται σύμφωνα με τα πρότυπα και τις οδηγίες του κατασκευαστή, καθώς και τους κανονισμούς και τις προδιαγραφές της περιοχής σας. Επίσης, πρέπει να λάβετε υπόψη τις κλιματικές συνθήκες και τους φυσικούς κινδύνους που ενδέχεται να επηρεάσουν την ασφάλεια του σπιτιού σας.
Τέλος, η συντήρηση και η επιθεώρηση του σπιτιού σας είναι επίσης σημαντικές για τη διατήρηση της ασφάλειας και της σταθερότητας του. Πρέπει να πραγματοποιείτε τακτικά ελέγχους του σπιτιού σας και να επιδιορθώνετε οποιαδήποτε ζημιά ή πρόβλημα αμέσως.

Η εταιρεία Κοφινάς προκατασκευασμένα σπίτια ξεχωρίζει από τον ανταγωνισμό για διάφορους λόγους που την καθιστούν μια από τις προτιμώμενες επιλογές στην ελληνική αγορά:

 1. Εμπειρία: Με περισσότερα από 45 χρόνια παρουσίας στον κλάδο, η εταιρεία Κοφινάς έχει αποκτήσει τεράστια εμπειρία και γνώση στον τομέα των προκατασκευασμένων σπιτιών.

 2. Ποιότητα κατασκευής: Η Κοφινάς επιμένει στη χρήση υψηλής ποιότητας υλικών και προσοχή στη λεπτομέρεια κατά τη διάρκεια της κατασκευής των σπιτιών της. Αυτό εξασφαλίζει ότι τα προκατασκευασμένα σπίτια που παράγονται είναι ανθεκτικά, ασφαλή και άνετα. Η ποιότητα αποδεικνύεται επίσης και από τα μοναδικά πιστοποιητικά που διαθέτει σαν κατασκευαστική εταιρεία όπως είναι το FSC, το 14001, 45001 και το 9001.

 3. Ενεργειακή απόδοση: Ένας από τους βασικούς στόχους της εταιρείας είναι η παραγωγή ενεργειακών αποδοτικών κατοικιών. Τα σπίτια της Κοφινάς κατασκευάζονται με στόχο την εξοικονόμηση ενέργειας, τη μείωση των εκπομπών CO2 και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων.

 4. Εξατομικευμένες λύσεις: Η εταιρεία Κοφινάς προσφέρει εξατομικευμένες λύσεις για τους πελάτες της, λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες, τις προτιμήσεις και τον προϋπολογισμό τους. Αυτό σημαίνει ότι οι πελάτες μπορούν να επιλέξουν από μια πληθώρα σχεδίων, υλικών και τεχνικών χαρακτηριστικών για να δημιουργήσουν το ιδανικό σπίτι για τις ανάγκες τους.

 5. Υποστήριξη και άδειες: Η Κοφινάς προσφέρει πλήρη υποστήριξη κατά τη διαδικασία απόκτησης των απαραίτητων αδειών και εγκρίσεων για την κατασκευή προκατασκευασμένων σπιτιών. Αυτό εξασφαλίζει μια ομαλή και απρόσκοπτη διαδικασία για τους πελάτες.

 6. Ταχύτητα κατασκευής: Η κατασκευή ενός προκατασκευασμένου σπιτιού από την Κοφινάς είναι συνήθως πολύ πιο γρήγορη σε σύγκριση με την παραδοσιακή κατασκευή. Αυτό σημαίνει ότι οι πελάτες μπορούν να απολαύσουν το νέο τους σπίτι σε σύντομο χρονικό διάστημα, εξοικονομώντας τον χρόνο και τους πόρους που θα διατεθούν για την κατασκευή. Η ταχύτητα της κατασκευής μειώνει επίσης την περίοδο που οι πελάτες χρειάζονται για να βρουν προσωρινή στέγη κατά τη διάρκεια της διαδικασίας κατασκευής.

 7. Οικονομία: Τα προκατασκευασμένα σπίτια της Κοφινάς είναι γενικά πιο οικονομικά σε σχέση με την παραδοσιακή κατασκευή, καθώς ελαχιστοποιούν τα κόστη εργασίας και υλικών. Αυτό κάνει τα σπίτια πιο προσιτά για όλους τους πελάτες, ειδικά όσους έχουν περιορισμένο προϋπολογισμό.

 8. Εγγύηση: Η εταιρεία δεν κατασκευάζει μόνο με την εμπειρία τα σπίτια , παρόλο που έχει πάνω 45 χρόνια εμπειρίας και χιλιάδες σπίτια τα τελευταία 15 χρόνια, αλλά δοκιμάζοντας τα στον καλύτερο φορέα πιστοποίησης κτιρίων στην Ευρώπη , το ΕΜΠ. 

Συνολικά, η εταιρεία Κοφινάς προκατασκευασμένα σπίτια ξεχωρίζει από τον ανταγωνισμό λόγω της εμπειρίας, της ποιότητας κατασκευής, της ενεργειακής απόδοσης, των εξατομικευμένων λύσεων, της υποστήριξης κατά τη διαδικασία απόκτησης αδειών, της ταχύτητας κατασκευής, της οικονομίας και της εγγύησης που παρέχει. Όλα αυτά τα στοιχεία συμβάλλουν στο να καθιστούν την Κοφινάς μια από τις προτιμώμενες επιλογές για προκατασκευασμένα σπίτια στην ελληνική αγορά.

Η διάρκεια κατασκευής μιας προκατασκευασμένης κατοικίας ΚΟΦΙΝΑΣ μπορεί να διαφέρει ανάλογα με το μέγεθος, τις προδιαγραφές και τις απαιτήσεις του έργου. Ωστόσο, συνήθως μπορεί να κατασκευαστεί πολύ πιο γρήγορα σε σχέση με μια παραδοσιακή κατοικία.

Μια προκατασκευασμένη κατοικία ΚΟΦΙΝΑΣ μπορεί να κατασκευαστεί σε λίγες εβδομάδες έως και λίγους μήνες, ανάλογα με το μέγεθος και το επίπεδο προετοιμασίας της θέσης κατασκευής. Η εκτίμηση αυτή περιλαμβάνει την κατασκευή των προκατασκευασμένων τοιχωμάτων και της οροφής στο εργοστάσιο, τη μεταφορά τους στη θέση της κατασκευής και τη συναρμολόγησή τους.

Είναι σημαντικό να σημειώσουμε ότι η διάρκεια κατασκευής μπορεί να επηρεαστεί από παράγοντες όπως η καιρικές συνθήκες και οι καθυστερήσεις στην έκδοση της οικοδομικής άδειας.

Το κόστος ενός προκατασκευασμένου σπιτιού ΚΟΦΙΝΑΣ μπορεί να ποικίλει ανάλογα με τον σχεδιασμό.

Η εταιρεία ΚΟΦΙΝΑΣ δεν κάνει εκπτώσεις στην ποιότητα της κατασκευής χρησιμοποιεί την  τεχνολογία που έχει ελεγχθεί στο ΕΜΠ.

Ο πελάτης έχει επιπλέον έξοδα που δεν αφορούν καμία κατασκευάστρια εταιρεία: Άδεια, Βάση , ΦΠΑ, ΙΚΑ και περιβάλλον χώρο.

Τα προκατασκευασμένα σπίτια είναι ένα εναλλακτικό στυλ κατασκευής σπιτιών που πάντα κατασκευάζονται σε εργοστάσια και στη συνέχεια μεταφέρονται και συναρμολογούνται στον οικόπεδο κατασκευής τους. Η κατασκευή προκατασκευασμένων σπιτιών μπορεί να έχει λιγότερο αντίκτυπο στο περιβάλλον από τα συμβατικά σπίτια που κατασκευάζονται στον τόπο τους.

Η κατασκευή των προκατασκευασμένων οικιών στο εργοστάσιο, μειώνει τις απαιτήσεις για επιπλέον χρόνο και υλικά, και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την μείωση των αποβλήτων και τις εκπομπές αερίων στο περιβάλλον. Επιπλέον, η κατασκευή προκατασκευασμένων σπιτιών μπορεί να οδηγήσει σε λιγότερο κατανάλωση ενέργειας και μειωμένα έξοδα κατά τη διάρκεια της ζωής τους.

Η διαδικασία έχει ως εξής:

 1. Ενημέρωση της τεχνολογίας κατασκευής καθώς και το πως πρέπει να κατασκευάζονται οι κατοικίες
 2. Βγαίνει κοστολόγιο σύμφωνα με το σχέδιο που επιθυμεί ο πελάτης
 3. Σχεδιασμός κατοικίας σε 3D και μελέτη περιβάλλοντα χώρου
 4. Έκδοση οικοδομικής άδειας
 5. Κατασκευή της βάσης
 6. Τοποθέτηση της κατοικίας.

Η εταιρεία ΚΟΦΙΝΑΣ αναλαμβάνει την κατασκευή της οικίας σας σε όλη την Ελλάδα και Κύπρο.

Επίσης εξάγει τοιχοποιία σε όλη την Ευρώπη και Αμερική και Αυστραλία.

Η εταιρεία ΚΟΦΙΝΑΣ παράγει και τυποποιημένα σπίτια (FlexyHome), αλλά επίσης παρέχει και τη δυνατότητα ελεύθερου σχεδιασμού σπιτιού (Προκατασκευασμένα), λαμβάνοντας υπόψη τις ατομικές ανάγκες και προτιμήσεις του πελάτη. Η εταιρεία διαθέτει μια μεγάλη ποικιλία από τυποποιημένα σχέδια κατοικιών, αλλά μπορεί να προσαρμόσει επίσης τα σχέδια αυτά για να ανταποκριθεί στις ανάγκες του πελάτη. Επίσης, η εταιρεία ΚΟΦΙΝΑΣ παρέχει και τη δυνατότητα πλήρους ελευθερίας στον σχεδιασμό, κατασκευή και εξοπλισμό του σπιτιού, σε συνεργασία με τον πελάτη και με βάση τις ανάγκες του.

Η σειρά Flexyhome και η σειρά Προκατασκευασμένων της εταιρείας ΚΟΦΙΝΑΣ ανήκουν και οι δύο στην κατηγορία των προκατασκευασμένων κατοικιών της εταιρείας.

Η τεχνολογία κατασκευής και η ποιότητα τους είναι ίδια, διότι η εταιρεία ΚΟΦΙΝΑΣ δεν κάνει εκπτώσεις στην ποιότητα κατασκευής των σπιτιών της.

Η μόνη διαφορά με την σειρά των Προκατασκευασμένων είναι ότι τα FlexyHome  έχουν τυποποιημένο σχέδιο (στο οποίο μπορούν να γίνουν μικρές αλλαγές αν θέλει ο πελάτης) και παράγονται μαζικά πολλά ίδια σχέδια στο εργοστάσιο ενώ στην σειρά Προκατασκευασμένων το σχέδιο είναι ελεύθερο και διαμορφώνεται ανάλογα με της ανάγκες του πελάτη.

Αυτός είναι και ο λόγος που καθιστά την σειρά FlexyHome  οικονομικότερη λύση από τα Προκατασκευασμένα.

Ναι, οι κατοικίες της εταιρείας ΚΟΦΙΝΑΣ μπορούν να δανειοδοτηθούν ή να χρηματοδοτηθούν μέσω ΕΣΠΑ, ανάλογα με το αν πληρούνται οι σχετικοί όροι και προϋποθέσεις που ισχύουν για τις εν λόγω χρηματοδοτήσεις.

Το ΕΣΠΑ είναι το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, το οποίο παρέχει χρηματοδότηση για διάφορα έργα και επενδύσεις στην Ελλάδα. Μεταξύ άλλων, το ΕΣΠΑ παρέχει χρηματοδότηση για την κατασκευή και ανακαίνιση κατοικιών με σκοπό την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και της βιώσιμης ανάπτυξης.

Για να δανειοδοτηθεί ή να χρηματοδοτηθεί μια κατοικία της εταιρείας ΚΟΦΙΝΑΣ μέσω ΕΣΠΑ, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να επικοινωνήσουν με τις αρμόδιες αρχές ή οργανισμούς που διαχειρίζονται τα προγράμματα χρηματοδότησης του ΕΣΠΑ και να ενημερωθούν για τις απαραίτητες προϋποθέσεις και διαδικασίες.

el