Θερμοπρόσοψη Μπετόν με υαλόπλεγμα Διογκωμένη πολυστερίνη OSB Πετροβάμβακας Ξύλινοι δοκοί Επαλειφόμενη μόνωση 2 Ασφαλτόπανο 1 Ασφαλτόπανο Ασφαλτικό βερνίκι Υδρορροή Μεταλλότυπος knauf Στεγανωτική ελεγχόμενης Γυψοσανίδα Συνθετικό υλικό
Σύστημα θερμοπρόσοψης
λ = 0,035 (W/mK)

Θερμοπρόσοψη με πολυστερίνη ή πετροβάμβακα άκαυστο, αναλόγως τον τύπο τοιχοποιίας. Ο ελαστικός σιλικονούχος σοβάς αποτρέπει την εμφάνιση ρωγμών και αδιαβροχοποιεί τα τοιχία.

Στεγανωτική μεμβράνη ελεγχόμενης διαπνοής:

Παρέχει μόνωση στην κατασκευή και προστασία έναντι της υγρασίας χωρίς να επιτρέπει την εμφάνιση υδρατμών που θα μπορούσαν σταδιακά να προκαλέσουν φθορές στην κατασκευή.

Μεταλλότυπος της Knauf

Η ψευδοροφή από γυψοσανίδα δεν τοποθετείται απευθείας στα δοκάρια, αλλά δένει σε γαλβανιζέ μεταλλότυπο της Knauf.

OSB
λ = 0,13 (W/mK)

OSB 18 mm, κατηγορίας 3 αδιάβροχο με τεράστιες μηχανικές ιδιότητες. Το υλικό αυτό ενισχύει στατικά την ταράτσα, βελτιώνοντας την αντοχή βάρους.

Ξύλινοι δοκοί
λ = 0,12 (W/mK)

Ξυλεία:
Σουηδική: που σημαίνει ότι είναι πολύ συμπαγής.
Πεύκο: που σημαίνει μεγαλύτερη αντίσταση στην υγρασία.
Ξηραντηρίου: που σημαίνει ότι έχει υγρασία 15-16% (ιδανική για κατασκευή κατοικίας) και ΔΕΝ έχει χημικά φορτία.
Οικολογική: που σημαίνει ότι η ξυλεία δε περιέχει χημικά φορτία και ότι πολιτική της Σουηδικής Βιομηχανίας Ξύλου συμβάλει στην απορρόφηση του διοξειδίου του άνθρακα.
Κλάσης C24: που σημαίνει ότι έχει πολύ μεγάλες μηχανικές αντοχές.

Φυσικός πετροβάμβακας 150mm
λ = 0,035 (W/mK)

Το βασικό θερμομονωτικό υλικό της ταράτσας. Ο φυσικός πετροβάμβακας προσφέρει εξαίρετη θερμομόνωση, ηχομόνωση και αντίσταση στη φωτιά (κατηγορία Α1 - άκαυστα υλικά). Πρώτες ύλες για την παραγωγή της ίνας του πετροβάμβακα αποτελούν τα πετρώματα αμφιβολίτης, δολομίτης ή ασβεστόλιθος και βωξίτης. Η παραγωγή του πετροβάμβακα γίνεται σε ηλεκτρικό φούρνο. Aυτή η νέα μέθοδος πλεονεκτεί, από τη μέχρι σήμερα εφαρμοζόμενη μέθοδο της υψικαμίνου,γιατί επιτυγχάνεται διαστασιακή ομοιομορφία στις παραγόμενες ίνες μέσω της σταθερά ελεγχόμενης θερμοκρασίας του τήγματος, και αποδίδει μηδαμινή επιβάρυνση στο περιβάλλον σε αντίθεση με αυτή της υψικαμίνου.

Διογκωμένη Πολυστερίνη (EPS 200, 30mm)
λ = 0,036 (W/mK)

Πιστοποιημένο υλικό (πιστοποίηση ΕΝ13163) με υψηλή θερμομονωτική ικανότητα. Είναι αυτοσβενόμενη και αδιάβροχη. Λειτουργεί και ως φράγμα υδρατμών. Έχει ηχομονωτικές ιδιότητες και απορροφά τόσο τον ήχο προσκρούσεως όσο και τον θόρυβο που μεταδίδεται δια αέρος.

Μπετόν 50mm με υαλόπλεγμα
λ = 0,080 (W/mK)

2ο ασφαλτόπανο (με ψηφίδα)

Προσφέρει υγρομόνωση στην ταράτσα. Πρόκειται για τη δεύτερη στρώση εκ των δύο συνολικά, οι οποίες τοποθετούνται σε σταυρωτή διάταξη μεταξύ τους.

1ο ασφαλτόπανο

Προσφέρει υγρομόνωση στην ταράτσα. Πρόκειται για την πρώτη στρώση εκ των δύο συνολικά, οι οποίες τοποθετούνται σε σταυρωτή διάταξη μεταξύ τους.

Υδρορροή

Τοποθετείται για την απομάκρυνση των υδάτων και την αποφυγή συσσώρευσής τους. Η μέθοδος τοποθέτησης αποκλείει τις διαρροές.

Ασφαλτικό βερνίκι

Προσφέρει υγρομόνωση στην ταράτσα.

Επαλειφόμενη μόνωση

Είναι χυτή ελαστική μεμβράνη πολυουρεθανικής βάσεως. Πολυμερίζεται με την υγρασία της ατμόσφαιρας και σχηματίζει στεγανωτική μεμβράνη σε όλη την επιφάνεια της ταράτσας. Παρέχει εξαιρετική προστασία από τις καιρικές συνθήκες και από την ηλιακή ακτινοβολία, προστατεύοντας ταυτόχρονα τα υπόλοιπα υλικά της ταράτσας από τη φθορά.

Γυψοσανίδα
λ = 0,21 (W/mK)

Πιστοποιημένη γυψοσανίδα (πιστοποίηση ΕΝ520:2004+A1:2009) της εταιρείας Knauf, πάχους 12.5 mm που ικανοποιεί το γερμανικό πρότυπο DIN 18180. Διαθέτουν πιστοποιήσεις φυσικού γύψου, καθώς και βιολογικού ελέγχου.

Συνθετικό υλικό στεγάνωσης

Συνθετικό υδατοαπωθητικό υλικό για τις επίπεδες λιμνάζουσες επιφάνειες στην κορυφή των στηθαίων. Αποτρέπει την απορρόφηση υγρασίας.