Κεραμίδι εξαερισμού Σχάρα αερισμού Σύνθετοι δοκοί Αεριζόμενος κορφιάς Κούτελα τσιμεντοσανίδας Κεραμίδια Benders Τεγίδες Ανακλαστική μεμβράνη EPS200 Στεγανωτική ελεγχόμενης Γυψοσανίδα Κεραμίδι εξαερισμού Σχάρα αερισμού Σύνθετοι δοκοί Ξύλινοι δοκοί Αεριζόμενος κορφιάς Κούτελα τσιμεντοσανίδας Κεραμίδια Benders Τεγίδες Αναπνέουσα μεμβράνη OSB Ορυκτοβάμβακας ECOSE A1 Στεγανωτική ελεγχόμενης Γυψοσανίδα
Κεραμίδι εξαερισμού

Σκοπός της τοποθέτησής του είναι η ενίσχυση του αερισμού της στέγης για την αποφυγή του σχηματισμού υδρατμών στην υποδομή της, λόγω της διαφοράς θερμοκρασίας.

Σχάρα αερισμού

Χρησιμοποιείται για την δίοδο του αέρα εσωτερικά της σκεπής. Με τον αερισμό επιτυγχάνεται εξαιρετική εξοικονόμηση ενέργειας και επεκτείνεται και η διάρκεια ζωής της σκεπής.

Ξύλινοι σύνθετοι δοκοί
λ = 0,12 (W/mK)

Ξυλεία:
Ξηραντηρίου: που σημαίνει ότι έχει υγρασία 15-16% (ιδανική για κατασκευή κατοικίας) και ΔΕΝ έχει χημικά φορτία.
Οικολογική: που σημαίνει ότι η ξυλεία δε περιέχει χημικά φορτία και ότι πολιτική της Σουηδικής Βιομηχανίας Ξύλου συμβάλει στην απορρόφηση του διοξειδίου του άνθρακα.
Κλάσης GL24: που σημαίνει ότι έχει πολύ μεγάλες μηχανικές αντοχές.

Ξύλινοι δοκοί
λ = 0,12 (W/mK)

Ξυλεία:
Σουηδική: που σημαίνει ότι είναι πολύ συμπαγής.
Πεύκο: που σημαίνει μεγαλύτερη αντίσταση στην υγρασία.
Ξηραντηρίου: που σημαίνει ότι έχει υγρασία 15-16% (ιδανική για κατασκευή κατοικίας) και ΔΕΝ έχει χημικά φορτία.
Οικολογική: που σημαίνει ότι η ξυλεία δε περιέχει χημικά φορτία και ότι πολιτική της Σουηδικής Βιομηχανίας Ξύλου συμβάλει στην απορρόφηση του διοξειδίου του άνθρακα.
Κλάσης C24: που σημαίνει ότι έχει πολύ μεγάλες μηχανικές αντοχές.

Μεταλλότυπος της Knauf

Η ψευδοροφή από γυψοσανίδα δεν τοποθετείται απευθείας στα δοκάρια, αλλά δένει σε γαλβανιζέ μεταλλότυπο της Knauf.

Αεριζόμενος κορφιάς

• Σε συνθήκες καλοκαιριού ο αέρας θερμαίνεται από τον ήλιο, γίνεται ελαφρύτερος και ξεφεύγει από την κορυφογραμμή της στέγης, με αποτέλεσμα την ψύξη των υλικών της σκεπής και τη μείωση της θερμοκρασία του εσωτερικού χώρου. • Σε συνθήκες χειμώνα ο αέρας που κυκλοφορεί, διατηρεί στεγνό το μονωτικό υλικό προλαμβάνοντας τη συμπύκνωση της υγρασίας. Ο εξαερισμός επιτρέπει επίσης στο χιόνι που έχει συσσωρευτεί στην οροφή να λιώνει και αποτρέπεται ο σχηματισμός όγκου πάγου.

Κούτελα από τσιμεντοσανίδα

Ιδιαίτερα ανθεκτικό στις καιρικές συνθήκες υλικό. Θεωρείται άκαυστο και δεν περιέχει οργανικά πρόσμικτα όπως ξύλο ή χαρτί που είναι ευαίσθητα σε συνθήκες υγρασίας και μπορούν να οδηγήσουν στο σάπισμα ή φούσκωμα του υλικού.

Κεραμίδια Σουηδικά Benders

Η σκεπή περιλαμβάνει κεραμίδια που κατασκευάζονται από φυσικές πρώτες ύλες, το χρώμα τους δεν αλλοιώνεται, δεν απορροφούν την υγρασία και είναι ανθεκτικά στον πάγο και στις μεταβολές της θερμοκρασίας (-50 C).

Ξύλινες τεγίδες κεραμιδιών

Ξύλινες τεγίδες σουηδικής ξυλείας (φουρνισμένη ξηραντηρίου, κλάσης C24) με ιδιαίτερη αντοχή στη στρέβλωση. Ως αποτέλεσμα, η κεραμοσκεπή έχει μεγάλη αντοχή έναντι στο χρόνο και σε έντονες καιρικές συνθήκες.

Ανακλαστική μεμβράνη

Ανακλαστική μόνωση πολλαπλών στρώσεων. Αποτελείται από δύο εξωτερικές στρώσεις φύλλων αλουμινίου υψηλής καθαρότητας (99,9%) που αντανακλούν το 97% της θερμότητας που μεταφέρεται δια της ακτινοβολίας. Οι δύο αυτές στρώσεις επικαλύπτουν μία ισχυρή στρώση Air Bubble Film προσδίδοντας μηχανικές αντοχές και πρόσθετη αντίσταση στην μεταφερόμενη δια της επαγωγής θερμότητα.

Αναπνέουσα μεμβράνη

H μεμβράνη κεραμοσκεπής είναι 3 στρώσεων, ατμοδιαπερατή (αναπνέουσα), αλλά απολύτως υγρομονωτική. Προστατεύει τις σκεπές από τις συμπυκνώσεις, από τη βροχή, το χιόνι, τη σκόνη και απ' όλες τις καιρικές συνθήκες. Λόγω της υψηλής ατμοδιαπερατότητας επιτρέπει ταυτόχρονα και τον αερισμό τον σπιτιών από το εσωτερικό τους.

OSB
λ = 0,13 (W/mK)

OSB 11.1 mm Καναδικής προέλευσης, εργοστασίου LP, κατηγορίας 3 αδιάβροχο με τεράστιες μηχανικές ιδιότητες. Το υλικό αυτό προσφέρει και στατική ενίσχυση της κατασκευής.

Διογκωμένη Πολυστερίνη EPS200
λ = 0,033 (W/mK)

Πιστοποιημένο υλικό (πιστοποίηση ΕΝ13163) με υψηλή θερμομονωτική ικανότητα. Είναι αυτοσβενόμενη και αδιάβροχη. Λειτουργεί και ως φράγμα υδρατμών. Επιπλέον έχει ηχομονωτικές ιδιότητες.

Ορυκτοβάμβακας με τεχνολογία ECOSE
λ = 0,035 (W/mK)

Ο φυσικός ορυκτοβάμβακας προσφέρει εξαίρετη θερμομόνωση, ηχομόνωση και αντίσταση στη φωτιά (κατηγορία Α1 - άκαυστα υλικά). Οι ορυκτοβάμβακες της Knauf Insulation με ECOSE Technology πλεονεκτούν χάρις ένα συνδέτη χωρίς φορμαλδεΰδη, ο οποίος παράγεται από ταχέως ανανεώσιμα οργανικά υλικά και δεν περιλαμβάνει χημικά με βάση το πετρέλαιο.

Στεγανωτική μεμβράνη ελεγχόμενης διαπνοής:

Παρέχει μόνωση στην κατασκευή και προστασία έναντι της υγρασίας χωρίς να επιτρέπει την εμφάνιση υδρατμών που θα μπορούσαν σταδιακά να προκαλέσουν φθορές στην κατασκευή.

Γυψοσανίδα
λ = 0,21 (W/mK)

Πιστοποιημένη γυψοσανίδα (πιστοποίηση ΕΝ520:2004+A1:2009) της εταιρείας Knauf, πάχους 12.5 mm που ικανοποιεί το γερμανικό πρότυπο DIN 18180. Διαθέτουν πιστοποιήσεις φυσικού γύψου, καθώς και βιολογικού ελέγχου.