למה בית עץ Finnlamelli - יתרונות

• Αποκλειστική τεχνολογία


• Αποκλειστική χρήση αντικολλητής ξυλείας

Στην εταιρεία “Κοφινάς” δεν διαπραγματευόμαστε την ποιότητα. Αυτός είναι ο λόγος που χρησιμοποιούμε αποκλειστικά και μόνο αντικολλητούς Φινλανδικούς κορμούς σε όλες μας τις κατασκευές, από την μικρότερη έως τη μεγαλύτερη. Οι κορμοί αυτοί κατασκευάζονται από το παλαιότερο και πιο έμπειρο εργοστάσιο της Ευρώπης (Finnlamelli).

Η πρώτη ύλη συλλέγεται στα όρια του Αρκτικού Κύκλου, όπου οι ψυχρές κλιματολογικές συνθήκες που αναπτύσσονται έχουν ως αποτέλεσμα τη δημιουργία ιδιαίτερα σκληρής και συμπαγούς ξυλείας, με μεγάλο ειδικό βάρος και μεγάλη μηχανική αντοχή στη σύνθλιψη και την κάμψη.

Με την αντικόλληση, οι φυσικές αυτές ιδιότητες του ξύλου ενισχύονται ακόμα περισσότερο και η ξυλεία κατασκευής της νέας σας κατοικίας από την εταιρεία “Κοφινάς” πλεονεκτεί ξεκάθαρα έναντι της συμβατικής συμπαγούς ξυλείας.


• Κορυφαίο συνεργαζόμενο εργοστάσιο

Το εργοστάσιο της Finnlamelli με το οποίο συνεργάζεται η εταιρεία “Κοφινάς”, είναι το מבוגר ומנוסה יותר εργοστάσιο επεξεργασίας ξυλείας για κατοικίες στην Ευρώπη. Είναι ουσιαστικά το εργοστάσιο το οποίο εισήγαγε την τεχνολογία της αντικόλλησης στην αγορά. Οι αντικολλητοί κορμοί που παράγει δεν έχουν χημικά πρόσθετα και οι κόλλες που χρησιμοποιούνται είναι οικολογικές και πιστοποιημένα κατάλληλες για χρήση σε κατοικία.


• Εγγύηση Ποιότητας και στατικής επάρκειας ξυλείας

Το συνεργαζόμενο εργοστάσιο της εταιρείας “Κοφινάς”, λόγω της σύγχρονης τεχνολογίας που εφαρμόζει στην κατασκευή των κορμών, μπορεί να εγγυηθεί για τη στατική επάρκεια της ξυλείας και την αντοχή σε καταπόνηση, αλλά και για την αντοχή έναντι στη γήρανση.
Οι κορμοί είναι πολύ προσεκτικά επιλεγμένοι ώστε να πληρούν αυτά τα κριτήρια και η μέθοδος της αντικόλλησης εφαρμόζεται με βασικό γνώμωνα την ενίσχυση των ήδη εξαιρετικών φυσικών χαρακτηριστικών του ξύλου.


• Ποιότητα τοιχοποιίας

Τα ξύλινα Φινλανδικά σπίτια που κατασκευάζουμε είναι απόλυτα εναρμονισμένα με τον Φινλανδικό κώδικα υλικών και κατασκευής, κάτι που εγγυάται το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Οι άριστες πρώτες ύλες σε συνδυασμό με τις πλέον τεχνολογικά εξελιγμένες μεθόδους κατασκευής της εταιρείας “Κοφινάς”, έχουν ως αποτέλεσμα τοιχοποιία αξεπέραστης ποιότητας, η οποία με ένα μεγάλο εύρος διατομών για κάθε τύπο μπορεί να καλύψει τις ενεργειακές απαιτήσεις οποιασδήποτε περιοχής, αφού είμαστε σε θέση να προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή ύγρο-θερμο-ηχομόνωση, φτάνοντας μέχρι τα 0,23W/m2K.


• Κουφώματα Rehau

Όλα τα κουφώματα των ξύλινων Φινλανδικών σπιτιών που φτιάχνει η εταιρεία “Κοφινάς”, κατασκευάζονται στο εργοστάσιο της Rehau

Η εταιρεία Rehau είναι από τους κορυφαίους κατασκευαστές κουφωμάτων παγκοσμίως και τα προϊόντα τους χαρακτηρίζονται από εξαιρετική αντοχή στον χρόνο, άριστη ύγρο/θέρμο/ηχομόνωση, απόλυτη λειτουργικότητα και πλέον σύγχρονη τεχνολογία, γι’αυτό και είμαστε σε θέση να προσφέρουμε PVC κουφώματα εξοπλισμένα με διπλό ή τριπλό τζάμι με argon gas, τα οποία μπορούν να μειώσουν τον συντελεστή θερμοπερατότητας U έως και 0,60 W/m2ק.

Πατήστε εδώ για να δείτε δείγματα κουφωμάτων που χρησιμοποιούμε στις κατοικίες μας.


Η εταιρεία “Κοφινάς” μπορεί να σας προτείνει שפע של אפשרויות ώστε να βελτιώσετε την חסכון באנרגיה של הבית החדש שלך, שיש לו לא רק השפעה אקולוגית, אלא גם מפחית עלויות του νοικοκυριού, αφού πληρώνετε λιγότερα για θέρμανση, ύδρευση και ηλεκτρισμό.

Επιπλέον, η ξυλεία που χρησιμοποιούμε έχει τον βέλτιστο δυνατό συντελεστή θερμικής αγωγιμότητας για ξυλεία κατασκευής σπιτιών (λ=0,12), ενώ το ίδιο ισχύει και για τα κουφώματα της εταιρείας Rehau που έχουμε επιλέξει για τις κατασκευές μας.


• Green Banking Portal από την Τράπεζα Πειραιώς

Η εταιρία Κοφινάς πληρώντας τα περιβαλλοντικά, τα κοινωνικά και τα οικονομικά κριτήρια, έγινε μέλος της πράσινης επιχειρηματικότητας στο Green Banking Portal της Τράπεζα Πειραιώς. Η Τράπεζα Πειραιώς δημιούργησε το χώρο αυτό στον οποίο αλληλεπιδρούν επιχειρήσεις και επενδυτές που αποδεδειγμένα σχετίζονται με τη «Πράσινη Επιχειρηματικότητα» και πιο συγκεκριμένα με δραστηριότητες όπως οι:

  • מקורות אנרגיה מתחדשים (RES)
  • חיסכון באנרגיה
  • ניהול פסולת ומים אלטרנטיבי
  • כימיה ירוקה
  • תחבורה ירוקה
  • גאורגיה ביולוגית
  • תיירות אקולוגית - תיירות חקלאית

• Πειραματική έρευνα αντοχής στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο

Η εταιρεία “Κοφινάς” δεν στέκεται μόνο στη θεωρητική μελέτη, αλλά προχωράει ακόμα παραπέρα και επενδύει στην πειραματική έρευνα σε συνεργασία με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο! בשנת 2009 נבדקת תגובת המערכת המבנית של החברה נגד פעולה סייסמית עם χρήση σεισμικού προσομοιωτήρα του ΕΜΠ, με תוצאות מרשימות που επιβεβαιώνουν την ποιότητα των κατασκευών μας.

Το 2011 προχωράμε ακομα παρακάτω και γίνεται νέο πείραμα με ακόμα πιο σύνθετη κατασκευή αλλά και με εξίσου εντυπωσιακά αποτελέσματα!


• Υγεία και Οικολογία

כל החומרים בהם אנו משתמשים בחברת קופינאס לבניית בתינו נבחרים כך אל תכביד על בריאותך לפחות ויש לך את העומס המינימלי האפשרי על הסביבה. Γι’ αυτό και η ξυλεία μας δεν είναι εμποτισμένη με χημικά, οι γυψοσανίδες της Knauf είναι από φυσικό γύψο και έχουν υποστεί βιολογικό έλεγχο από διεθνή φορέα και οι κόλλες είναι πιστοποιημένα κατάλληλες για χρήση σε κατοικία.

אנו מאמינים שהפתרון הטבעי הוא גם הפתרון הטוב ביותר ואנו מיישמים זאת בהחלט בכל בית שאנו בונים.

Επιπλέον, το συνεργαζόμενο Φινλανδικό εργοστάσιο, σεβόμενο απόλυτα το φυσικό περιβάλλον, για κάθε δέντρο που κόβει φυτεύει τρία νέα δενδρύλλια.


• Πυροπροστασία

Στα ξύλινα Φινλανδικά σπίτια, ο κίνδυνος πυρκαγιάς δεν είναι μεγαλύτερος από μία συμβατική κατοικία. Σε εργαστηριακές δοκιμές που έχουν γίνει στη Φινλανδία (Technical Research Center of Finland – VTT) και στην Ευρώπη, από δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς, αποδείχτηκε ότι το ξύλο αυτό δεν μπορεί να αναφλεγεί εύκολα επειδή είναι κακός αγωγός θερμότητας και τα χαρακτηριστικά του το καθιστούν βραδύκαυστο.

Τα σπίτια από ξύλο που κατασκευάζει η εταιρεία Κοφινάς πλεονεκτούν έναντι ενός κτιρίου από οπλισμένο σκυρόδεμα.

Το κτίριο από μπετόν λόγω της θερμοκρασίας που αναπτύσσεται σε περίπτωση πυρκαγιάς, παθαίνει ανεπανόρθωτες ζημιές στη δομή του, αφού ο οπλισμός του καταστρέφεται. Η καταστροφή αυτή ξεκινάει ήδη από τους 250 °C, ενώ στους 400 °C η αντοχή έχει ήδη μειωθεί στο μισό. Λόγω της θερμοαγωγιμότητας της κατασκευής, οι υψηλές αυτές θερμοκρασίες άμεσα μεταφέρονται σε όλους τους χώρους του σπιτιού, κάτι που σε συνδυασμό με τις τοξικές αναθυμιάσεις που παράγονται θέτει σε κίνδυνο τους κατοίκους και δυσχεραίνει την διαφυγή τους.

Αντίθετα, ένα ξύλινο σπίτι δεν παθαίνει γενικές ζημιές παρά μόνο τοπικές. Η φλόγα δημιουργείται στους 270 °C και ξεκινάει στην εξωτερική του επιφάνεια, δημιουργώντας ένα στρώμα άνθρακα, το οποίο μέχρι τους 500 °C προστατεύει το υπόλοιπο ξύλο. Τα μέρη του σπιτιού που έχουν υποστεί ζημιά από τη φωτιά, είτε τα καθαρίζουμε είτε τα αντικαθιστούμε και η στατική επάρκεια του κτιρίου είναι ίδια όπως ήταν πριν πάρει φωτιά. Επιπλέον, είναι πολύ κακός αγωγός της θερμότητας και έτσι δεν κινδυνεύουν οι άλλοι χώροι του σπιτιού, επιτρέποντας στους κατοίκους να διαφύγουν εύκολα. Επίσης δεν παράγονται επικίνδυνα αέρια κατά την καύση του.


• Αντισεισμικότητα

Οι αντικολλητοί κορμοί που χρησιμοποιούμε κατασκευάζονται με ακρίβεια στο συνεργαζόμενο εργοστάσιο σύμφωνα με τις απαιτήσεις του εκάστοτε πελάτη, με τη χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών οι οποίοι ελαχιστοποιούν τα σφάλματα. Στη συνέχεια, η κατασκευή της κατοικίας ολοκληρώνεται με την πολυετή πείρα της εταιρείας “Κοφινάς”. Έτσι, οι κατοικίες που παραδίδουμε είναι ισχυρά “δεμένες” στατικά και είναι ουσιαστικά πλήρως αντισεισμικές, σε αντίθεση με μια συμβατική κατοικία από σκυρόδεμα.


• Δυνατότητα επιλογής σταδίου παράδοσης

Κάθε κατοικία που κατασκευάζει η εταιρεία “Κοφινάς”, μπορεί να παραδοθεί στον πελάτη σε οποιοδήποτε στάδιο αυτός επιθυμεί:

Μορφή Κιτ
Στάδιο 1
Στάδιο 2

Αυτό αποτελεί μια ιδιαίτερα συμφέρουσα λύση για τον πελάτη, αφού δίνει τη δυνατότητα να μειωθεί το κόστος της κατοικίας. Μπορείτε να παραλάβετε το σπίτι σε ημιτελή μορφή και με οδηγίες για τις υπόλοιπες εργασίες που απαιτούνται, αλλά και την υπόδειξη εξειδικευμένων συνεργείων και υπεύθυνου εργοδηγού, ωστε να μπορέσετε να το ολοκληρώσετε!

לחץ כאן לצפייה בשלבי האספקה הזמינים של הבתים שלנו


• Ντουλάπια κουζίνας και ντουλάπες υπνοδωματίων ελεύθερα σε μέτρα

אנו מציעים ללקוח אפשרות להתקין ללא הגבלה ארונות מטבח וחדר שינה, ללא כל תוספת תשלום.

תוכלו לבחור בין עיצובים וצבעים רבים למטבח לריהוט ביתכם לפי טעמכם האישי!

לחץ כאן כדי לראות הצעות לציוד לבית


• Πολυάριθμες πιστοποιήσεις

חברת "Kofinas" היא מוּסמָך על ידי סוכנויות יווניות ובינלאומיות עבור כל החומרים בהם הוא משתמש וכן עבור בנייתו.

בדרך זו, ה האיכות והאמינות העקבית שלנו, המאפיינת כל בנייה "קופינה" משנת 1977 ועד היום.

Κάντε κλικ στο σήμα για να επιβεβαιώσετε το καταχωρημένο εταιρικό προφίλ DUNS της εταιρείας μας που αποτελεί διεθνές πιστοποιητικό αξιοπιστίας, Καθώς και στα υπόλοιπα πιστοποιητικά όπως το FSC CoC και το ISO 14001 τα οποία πιστοποιούν ότι η εταιρεία ΚΟΦΙΝΑΣ σέβεται τους πελάτες της καθώς και το περιβάλλον.

לחץ כאן לצפייה בתעודות שלנו.


• Κατασκευάζουμε σπίτια σε ολόκληρη την Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό

אנחנו יכולים לבנות את הבית החדש שלך בכל אזור של יוון.

Μπορείτε να έρθετε σε επαφή με την εταιρεία “Κοφινάς” ή με τους κατά τόπους αντιπροσώπους μας για περισσότερες πληροφορίες.


• Μπορούμε να υλοποιήσουμε κάθε σχέδιο

Το εξειδικευμένο προσωπικό της εταιρείας “Κοφινάς” μπορεί να μελετήσει και να υλοποιήσει כל תוכנית דיור, או בעזרת תכניות מוכנות שתספקו או פשוט בליווי משלכם כדי שנוכל להכין את התכניות. אין הגבלה ולכן אנחנו יכולים להגיב כל צורך ולענות על הדרישות שלך!

לחילופין תוכלו לבחור הצעה מהקטלוג שלנו ולהשתמש בה כפי שהיא או להתערב בהתאם לצרכים שלכם.


• Συνεργαζόμενες εταιρείες

אנחנו עובדים עם חברות גדולות, טובות ואמינות יותר כך שהם עומדים בתקני הייצור שנקבעו על ידי החברה שלנו.


• Πολυετής πείρα με απόλυτα επιτυχημένη πορεία

מאז 1977 אנו חוקרים ומפתחים ניסויים מבני עץ, משפרים את הידע שלנו. לכן אנחנו יכולים להציע לך פתרונות מושלמים ואמינים ואנחנו לא נחים, אלא ממשיכים כלפי מעלה במחקר טכנולוגי מתמשך ובמחקרים ניסיוניים.

שביעות הרצון של לקוחותינו מוכיחה זאת קורס מצליח באופן עקבי μας και την αξιοπιστία που χαρακτηρίζει το όνομα “Κοφινάς”!

1. Πατήστε εδώ για να δείτε το ιστορικό της εταιρείας μας

2. Πατήστε εδώ για να δείτε σχόλια από τους πελάτες μας

he_IL