layer history

1977

Ο Νικόλαος Κοφινάς έχοντας εργαστεί 10 χρόνια σε διάφορες κατασκευαστικές εταιρείες αποκτά την πείρα που χρειάζεται για να υλοποιήσει τις καινοτόμες για την εποχή ιδέες του.

Διαβλέποντας τις ανάγκες της αγοράς για οικονομικότερες κατοικίες, οι οποίες θα παραδίδονταν στον πελάτη γρηγορότερα και θα υπερτερούσαν σε ποιότητα συγκριτικά με τις συνήθεις κατασκευές, μελετά οικοδομικά συστήματα και υλικά.

Δίνοντας έμφαση στο ξύλο, το οποίο και θεωρεί τη βέλτιστη
οικολογικά αλλά και κατασκευαστικά λύση, δημιουργεί έκθεση
προκατασκευασμένων σπιτιών στα σημερινά γραφεία της εταιρίας στη
Λεωφόρο Μεσογείων της Αγίας Παρασκευής, ιδρύοντας παράλληλα
την Κοφινάς Ο.Ε.

tree history
layer history

1980

Μετά το δυναμικό ξεκίνημα της εταιρείας, οι απαιτήσεις για περαιτέρω οργάνωση και εξέλιξη φέρνουν στην εταιρεία τον Μιχάλη Κοφινά και έτσι μπαίνουν τα θεμέλια της πορείας των αδελφών Κοφινά στα δρώμενα του κατασκευαστικού τομέα.

Τότε ξεκινά και η αναζήτηση μόνιμων συνεργατών,μηχανικών και τεχνιτών για την διασφάλιση μίας σταθερής και ανοδικής πορείας. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι από το 1980 πολλά από τα στελέχη της εταιρείας εργάζονται μέχρι και σήμερα στην Κοφινάς Ο.Ε. και συνεχίζουν να μοιράζονται μαζί μας το ίδιο όραμα.

Παράλληλα η εταιρεία κατασκευάζει το πρώτο εργοστάσιο στο Μαρκόπουλο το οποίο αυξάνει την παραγωγή προκατασκευασμένων οικιών, αλλά επίσης παράγει μαζικά μικρότερες οικίες οι όποιες μεταφέρονται έτοιμες με γερανούς.

tree history
layer history

1985

H εταιρεία Κοφινάς Ο.Ε. ανταποκρινόμενη στην αύξηση των απαιτήσεων και με έμφαση στη βελτίωση των υπηρεσιών που παρέχονται στον πελάτη διευρύνει την έκθεσή της στην Αγία Παρασκευή, ενώ δημιουργεί και μία καινούρια στη λεωφόρο Μαρκοπούλου. Αξίζει να σημειωθεί ότι στις καινούριες εκθέσεις δίνονταν και η δυνατότητα στον πελάτη να επιλέξει επιμέρους υλικά που θα συμπεριλάμβανε το σπίτι του.

tree history
layer history

1993

Η κατασκευή οικιών που μεταφέρονταν με γερανούς έρχεται σε δεύτερη μοίρα, αφού πλέον η εταιρεία Κοφινάς Ο.Ε. δίνει βάση στα προκατασκευασμένα σπίτια τα οποία και κατασκευάζει επί τόπου στο οικόπεδο.

Έχοντας ήδη κατασκευάσει χιλιάδες σπίτια, η εταιρεία δεν επαναπαύεται. Η διαρκής έρευνα και η αναζήτηση στον τομέα της προκατασκευασμένης κατοικίας, κυρίως μέσω ποικίλων εκθέσεων και μηχανικών από το εξωτερικό, βελτιώνουν συνεχώς την ποιότητα της κατασκευής. Η εταιρεία πλέον διαλέγει ακόμα και από το εξωτερικό τις βέλτιστες πρώτες ύλες για την κατασκευή των σπιτιών.

Το 1993 για να αποδείξει την πρωτοπορία της στο χώρο της προκατασκευής, διοργανώνει για πρώτη φορά στα Ελληνικά δρώμενα Έκθεση προκατασκευασμένων σπιτιών που πραγματοποιήθηκε στον προαύλιο χώρο του Ζαππείου μεγάρου.

tree history
layer history

2000

Από το 2000 η νέα γενιά της οικογένειας Κοφινά θα αναλάβει κομβικές θέσεις στην εταιρεία (Κώστας Κοφινάς: εργοδηγός, Πηγή Κοφινά: λογιστικά, Ευγενία Κοφινά – αρχιτεκτονικά).
Η δίψα της οικογενείας και των συνεργατών της για την εξέλιξη της υπάρχουσας κατασκευής σε συνδυασμό με εξειδικευμένες στατικές μελέτες και Γερμανούς
μηχανικούς δημιουργούν το μοναδικό σύστημα βιδωτής τοιχοποιίας στην Ευρώπη.
Για τη παραγωγή της καινοτόμου τοιχοποιίας κατασευάζεται το νέο εργοστάσιο της εταιρείας στο Μαρκόπουλο Μεσογαίας.
Το σύγχρονο εργοστάσιο με τους τεράστιους αποθηκευτικούς χώρους εξοπλίζεται με μηχανήματα που τοποθετούν ρομποτικά τη βίδα σε όλα τα κατασκευαστικά μέρη της τοιχοποιίας.

tree history
layer history

2004

Τα προκατασκευασμένα σπίτια τα οποία κατασκευάζονταν επί τόπου στο οικόπεδο ανήκουν στο παρελθόν. Πλέον η τοιχοποιία μεταφέρεται έτοιμη στο οικόπεδο με ιδιόκτητους γερανούς,
αφού το εργοστάσιο της εταιρείας αναβαθμίζεται περαιτέρω με μηχανήματα τα οποία γωνιάζουν, πρεσσάρουν και τεστάρουν τον κάθε τοίχο ξεχωριστά.

Η εταιρεία όμως δεν εξελίσσεται μόνο στον τεχνικό τομέα αλλά και στον εμπορικό. Το 2004 ανακατασκευάζει τις εκθέσεις της στην Αγία Παρασκευή και στη λεωφόρο Μαρκοπούλου και παράλληλα δημιουργεί δίκτυο πωλήσεων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Πλέον η Κοφινάς Ο.Ε. εξάγει την τοιχοποιία της και εργοδηγοί της στέλνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα στο εξωτερικό για επίβλεψη αλλά και για έρευνα κατασκευαστικών τεχνολογιών.

tree history
layer history

2009

Το μοναδικό σύστημα δόμησης της εταιρείας Κοφινάς Ο.Ε. δοκιμάζεται για την αντοχή του στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, ξεπερνώντας κάθε φυσικό όριο αντοχής. Η κατασκευή εξέπληξε ειδικούς και επιστήμονες οι οποίοι μίλησαν δημόσια για την ποιότητα και την τεχνολογία της εταιρείας.
Η τεράστια πείρα της εταιρείας στις ξύλινες κατασκευές και η διαρκής τεχνολογική έρευνα, κυρίως στο εξωτερικό, οδηγούν την εταιρεία Κοφινάς στην ενασχόλησή της και με τα ξύλινα Φινλανδικά σπίτια. Πλεόν η εταιρεία εισάγει την καλύτερης ποιότητας ξυλείας στην Ευρώπη για να δομήσει σπίτια και με Φινλανδικούς κορμούς. Για να αποδείξει την ποιότητά τους στον πελάτη, η εταιρεία επεκτείνει την έκθεσή της στη λεωφόρο Μαρκοπούλου κατασκευάζοντας Φινλανδικές κατοικίες.

tree history
layer history

2011

Η εταιρεία αδιαμφισβήτητα αποτελεί το κέντρο αναφοράς στις εξελίξεις των προκατασκευασμένων κτηρίων. Αυτός είναι και ο λόγος που μηχανικοί, φοιτητές και τεχνικά σχολεία επισκέπτονται τις εκθέσεις και τις κατασκευές της εταιρίας για μελέτη και εκμάθηση των κατασκευών.

Οι αδελφοί Κοφινά, παρά την αντικειμενική καταξίωσή τους στην κατασκευαστική αγορά, δεν εφησυχάζονται συνεχίζοντας ανηφορικά. Παρευρίσκονται στις μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές εκθέσεις, όπως της BAU στην Γερμανία, δίνοντας έμφαση στην κατασκευή κτηρίων μεγαλύτερης κλίμακας (εμπορικά κτήρια, κτήρια γραφείων κτλ.) και προχωρούν ερευνώντας σύγχρονες κατασκευαστικές λύσεις.

Η τεχνολογική αυτή πρόοδος επαληθεύεται και με τη νέα πειραματική έρευνα τριώροφης κατασκευής ΚΟΦΙΝΑ. Το πείραμα που πραγματοποιήθηκε στο τεχνικό γραφείο του διεθνούς εμβέλειας Ομότιμου Καθηγητή του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου Π. Καρύδη, επιβεβαίωσε εκ νέου τη μοναδικότητα της κατασκευής και το όνομα της εταιρείας μας.

tree history
layer history

2012

Ο περεταίρω εκσυγχρονισμός της εταιρίας επιτυγχάνεται με την κατασκευή ενός νέου κτηρίου γραφείων της εταιρίας στην Αγία Παρασκευή. Παράλληλα η εταιρία θα παρουσιάσει τη νέα σειρά κατοικιών Flexyhome. Η σειρά Flexyhomeδημιουργήθηκε από την εταιρία με σκοπό να προσφέρει στους αγοραστές κατοικίας μια οικονομική λύση, η οποία όμως δεν υστερεί σε τίποτα σε τίποτα τεχνολογικά και ποιοτικά.

Δημιουργώντας αποκλειστικές αντιπροσωπίες, εισάγοντας τεράστιες ποσότητες πρώτων υλών και προκατασκευάζοντας το μεγαλύτερο μέρος της κατασκευής μαζικά στο εργοστάσιο της εταιρίας μας, μπορέσαμε να μειώσουμε το κόστος κατασκευής χωρίς να διαπραγματευτούμε την ποιότητα. Από τον ξύλινο Σουηδικό σκελετό μέχρι και τον τελευταίο σύνδεσμο, η κατασκευή Flexyhome απέδειξε ότι το βέλτιστο δεν είναι πάντα και το ακριβότερο.

 

tree history
Prokataskeuasmena spitia KOFINAS SA, Energeiaki apodosi, antiseismika, xamili katanalwsi, villa,oikologiki katoikia
layer history

2014

Η εταιρία Κοφινάς αναβαθμίζεται σε Α.Ε.. Παράλληλα δημιουργεί δίκτυο αντιπροσώπων σε Ελλάδα και Ευρώπη, ενώ για πρώτη φορά ξεκινά και η εξαγωγή προκατασκευασμένων κατασκευαστικών τμημάτων και στο εξωτερικό.

Παράλληλα εξελίσσει τεχνολογικά και ποιοτικά το σύστημα δόμησής της με γνώμονα την οικολογία και την αειφόρο ανάπτυξη. Τόσο η τοιχοποιία των κατασκευών οσο και η στέγη ενισχύονται με οικολογικά υλικά εξασφαλίζοντας τη βέλτιστη ενεργειακή συμπεριφορά. Η βέλτιστη αυτή ενεργειακή συμπεριφορά θα αποτελέσει την βάση ώστε για πρώτη φορά η εταιρία Κοφινάς Α.Ε. να κατασκευάσει πιστοποιημένα παθητικά κτήρια.

tree history
Prokataskeuasmena spitia KOFINAS SA, Energeiaki apodosi, antiseismika, xamili katanalwsi, villa,oikologiki katoikia
layer history

2020

Η εταιρία ΚΟΦΙΝΑΣ ΑΕ καινοτομεί χωρίς να επαναπαύεται. Όπως πάντα, εισάγει συνεχώς νέα στοιχεία στην κατασκευή κατοικιών, που αναγνωρίζονται και “πιστοποιούνται“, τόσο από τους εκατοντάδες ικανοποιημένους πελάτες μας όσο και από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, στο οποίο το μοναδικό σύστημα δόμησης της εταιρείας Κοφινάς δοκιμάστηκε για την αντοχή του ξεπερνώντας κάθε φυσικό όριο αντοχής.  

Έτσι για ακόμα μια φορά, χωρίς να επαναπαύεται, φαίνεται η καινοτομία, με Το νέο εργοστάσιο της ΚΟΦΙΝΑΣ ΑΕ που θα στεγάσει το όραμα της το οποίο είναι ήδη σε λειτουργία από αρχές του 2020. Η ΚΟΦΙΝΑΣ ΑΕ για ακόμα μια φορά δημιουργεί κάτι νέο που κάνει διαφορά στον χώρο των προκατασκευασμένων σπιτιών. Το εργοστάσιο αυτό βρίσκεται στην ΒΙ.ΠΑ Μαρκοπούλου.

tree history
Prokataskeuasmena spitia KOFINAS SA, Energeiaki apodosi, antiseismika, xamili katanalwsi, villa,oikologiki katoikia
Prokataskeuasmena spitia KOFINAS SA, Energeiaki apodosi, antiseismika, xamili katanalwsi, villa,oikologiki katoikia