Σεισμός 9+ Ρίχτερ – Νέο Πείραμα 2022 της ΚΟΦΙΝΑΣ Α.Ε.

Ο σεισμός δεν σκοτώνει.

Τα κτίρια σκοτώνουν.

Για αυτό και εμείς επενδύουμε στην ποιότητα τους με στόχο τη δική σας ασφάλεια.

Η εταιρία Κοφινάς πρωταγωνιστεί από το 1977 στην έρευνα και παραγωγή τοιχοποιίας. Το μυστικό μας η συνεχή έρευνα και εξέλιξη.

Πραγματοποιήσαμε ένα ακόμη πείραμα στις 2 Φεβρουαρίου 2022 σε τριώροφο κτίριο. Το οποίο έγινε για πρώτη φορά στην Ελλάδα και από τα μεγαλύτερα στην Ευρώπη.

Η συνεχής εξέλιξη και η πρόοδος είναι οι μέγιστοι στόχοι της εταιρείας ΚΟΦΙΝΑΣ Προκατασκευασμένα Σπίτια. Για τον λόγο αυτό, ο καθησυχασμός δεν ήταν ποτέ χαρακτηριστικό της δουλειάς μας. Θέλουμε να προσφέρουμε άριστη ποιότητα και πάντα προσπαθούμε να φτάνουμε τα βέλτιστα και τεχνολογικά εξελιγμένα αποτελέσματα.

Έτσι, 2 Φεβρουαρίου 2022 διεξήχθη ένα ακόμη επιστημονικό πείραμα αντισεισμικότητας για την εξακρίβωση και επιστημονική έγκριση της μέγιστης στατικότητας των προκατασκευασμένων σπιτιών ΚΟΦΙΝΑΣ σε τριώροφο κτίριο φυσικού μεγέθους. Σε συνέχεια του πειράματος στατικότητας που διεξήχθη τον Νοέμβριο του 2009, στη διάρκεια του οποίου ένα μονώροφο δοκίμιο σπίτι της εταιρείας μπαίνοντας στον σεισμικό προσομοιωτήρα άντεξε μέχρι και 1,5 g επιτάχυνση παραμένοντας άθικτο, η εταιρεία ΚΟΦΙΝΑΣ θέλησε να επισφραγίσει το αποτέλεσμα αυτό και να πάει ένα βήμα πιο πέρα.

Έτσι το 2022 πραγματοποίησε σε τριώροφο δοκίμιο φυσικού μεγέθους πείραμα στατικότητας στον σεισμικό προσομοιωτήρα στο ΕΜΠ φορτίζοντάς το σε σεισμικές καταπονήσεις επιτάχυνσης 1g και έφτασε μέχρι κι 1.4g επιτάχυνση κατά τον άξονα χ, το οποίο ισοδυναμεί με 9+ της κλίμακας ρίχτερ, χωρίς να παρουσιάσει βλάβη.

Εγγύηση αντισεισμικότητας ΚΟΦΙΝΑΣ

Στην εταιρεία ΚΟΦΙΝΑΣ προκατασκευασμένα σπίτια υπηρετούμε με κάθε τρόπο την ποιότητα των κατασκευών μας. Για τον λόγο αυτό, με κάθε ευκαιρία δοκιμάζουμε και πιστοποιούμε τα δεδομένα και τις διαδικασίες που ακολουθούμε κατά την κατασκευή και ανέγερση των προκατασκευασμένων κτιρίων μας, με στόχο την αντικειμενική εγγύηση.

Οι επιστημονικές πιστοποιήσεις που μέσω πειραμάτων έχουμε εξασφαλίσει αποτελούν για την εταιρεία μας την κινητήριο δύναμη για να συνεχίσουμε ακάθεκτοι να παρέχουμε τα πιο ποιοτικά, σύγχρονα και βέλτιστα υλικά και αποτελέσματα σε κάθε προκατασκευασμένο σπίτι ΚΟΦΙΝΑΣ.

el