Συμμετοχή του τμήματος Έρευνας και Ανάπτυξης της ΚΟΦΙΝΑΣ ΑΕ στο σεμινάριο ακουστικής στην αρχιτεκτονική

Η Knauf insulation, 18-11-2021 , πραγματοποίησε το δεύτερο μέρος του σεμιναρίου με θέμα: «Η ΑΚΟΥΣΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ – ΜΕΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ: Η ΑΚΟΥΣΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ». Κύριοι εισηγητές του σεμιναρίου ήταν ο κύριος Τάσος Αργύρης, Υπεύθυνος Τεχνικής Υποστήριξης Knauf Insulation, Μηχανολόγος μηχ. MEng./MSc. Ο Δρ. Γιάννης Κοντούλης, Γενικός Διευθυντής Knauf Insulation καθώς και ο κύριος Maro Puljizević, ειδικός ακουστικολόγος, Project Manager Ακουστικής στο τμήμα Έρευνας & Ανάπτυξης της Knauf Insulation.

Το τμήμα Έρευνας & Ανάπτυξης της ΚΟΦΙΝΑΣ ΑΕ, το οποίο απαρτίζεται από Μηχανολόγους Μηχανικούς, Πολιτικούς Μηχανικούς καθώς και Αρχιτέκτονες Μηχανικούς, έλαβε μέρος στο σεμινάριο για να εμπλουτίσει τις γνώσεις του γύρω από την ακουστική για να μπορέσει να αναπτύξει νέες και πιο αποτελεσματικές τεχνολογίες στην κατασκευή της τοιχοποιίας ΚΟΦΙΝΑΣ.

Στο πρώτο μέρος του σεμιναρίου έγινε περιγραφή στις θετικές πτυχές της ακουστικής, οι οποίες υπερβαίνουν την απλή συμμόρφωση με τους όποιους κανονισμούς και περιλαμβάνουν έννοιες όπως υγεία, άνεση, λειτουργικότητα του χώρου, αντίκτυπο στην παραγωγικότητα.

Στο δεύτερο μέρος επικεντρώθηκαν στην κάθε πτυχή του ακουστικού σχεδιασμού που αφορά τα κτίρια καθώς αναφέρθηκαν σε τρόπους και λύσεις για την ορθή εφαρμογή των οποίων θα εξασφαλίσει το επιθυμητό αποτέλεσμα για:

5 βασικές όψεις ακουστικού σχεδιασμού-ΚΟΦΙΝΑΣ ΑΕ-Τμήμα έρευνας και ανάπτυξης
  1. Την σωστή ακουστική του χώρου
  2. Την προστασία από εξωτερικούς θορύβους
  3. Την προστασία των χρηστών του κτιρίου από θορύβους εσωτερικών εγκαταστάσεων του ίδιου
  4. Την προστασία του περιβάλλοντος χώρου από θορύβους που δημιουργεί το ίδιο μας το κτίριο
ΚΟΦΙΝΑΣ ΑΕ-Τμήμα έρευνας και ανάπτυξης-Στρατηγική σχεδιασμού και ακουστικής

Συμπέρασμα: Ο καλός ακουστικός σχεδιασμός είναι σημαντικός παντού, ανεξάρτητα από τον τύπο του κτιρίου. Η καλή ακουστική δεν προορίζεται μόνο για όπερες και θέατρα, αποτελεί μια κρίσιμη πτυχή για κτίρια κατοικιών, σχολεία, νοσοκομεία, γραφεία, χώρους εμπορίου και εστίασης.

Συμμετέχοντες στο σεμινάριο-ΚΟΦΙΝΑΣ ΑΕ-Τμήμα έρευνας και ανάπτυξης
Συμμετέχοντες στο σεμινάριο
el