Επίσκεψη της ΚΟΦΙΝΑΣ ΑΕ στο εργοστάσιο της VIDA το 2014

H ξυλεία που χρησημοποιεί για τις οικίες της η εταιρία ΚΟΦΙΝΑΣ είναι:

  • Σουηδική: που σημαίνει ότι είναι πολύ συμπαγής.
  • Πεύκο: που σημαίνει μεγαλύτερη αντίσταση στην υγρασία.
  • Ξηραντηρίου: που σημαίνει ότι το ξύλο φουρνίζεται για εβδομάδες και υφίσταται απεντόμωση με φυσικό τρόπο και όχι χημικό.Ενώ η υγρασία φτάνει το ιδανικό, για κατασκευή κατοικίας, επίπεδο του 15-16%.
  • Οικολογική: που σημαίνει ότι η ξυλεία δεν περιέχει χημικά φορτία και ότι η πολιτική της Σουηδικής Βιομηχανίας Ξύλου συμβάλει στην απορρόφηση του διοξειδίου του άνθρακα.
  • Πλανισμένη: που σημαίνει ότι έχει τέλεια επίπεδες επιφάνειες, οι οποίες σε συνδυασμό με την εργοστασιακή συνδεσμολογία, επιτυγχάνουν απόλυτη συναρμογή και μηδενικούς αρμούς σε όλα τα κατασκευαστικά τμήματα της οικίας.
  • Κλάσης C24: που σημαίνει ότι έχει πολύ μεγάλες μηχανικές αντοχές επιδεικνύοντας μέχρι και 80% υψηλότερη φέρουσα ικανότητα από τη συνηθισμένη ξυλεία οικοδομής.

Έτσι το 2014, η ΚΟΦΙΝΑΣ ΑΕ πραγματοποίησε επίσκεψη στο εργοστάσιο της VIDA απ’ όπου και προμηθεύεται την ξυλεία της για την κατασκευή των προκατασκευασμένων οικιών της για να δει από κοντά την διαδικασία παραγωγής της ξυλείας. Καθώς κι να εξακριβώσει την αξιοπιστία των χαρακτηριστικών της ξυλείας.

Λίγα λόγια για την VIDA…

Η Vida είναι μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες βιοκαυσίμων της Σουηδίας. Είναι και ένας παγκόσμιος προμηθευτής προϊόντων από βιώσιμα σουηδικά δάση. Απασχολούν περίπου 1.250 άτομα σε 22 εργοστάσια παραγωγής καθώς έχουν και δώδεκα πριονιστήρια. Η παραγωγή τους επικεντρώνεται στη δομική ξυλεία. Το 75% των προϊόντων πριστής ξυλείας της Vida εξάγονται σε Ευρώπη, ΗΠΑ, Αυστραλία, Αφρική και Ασία.

Ξενάγηση στο εργοστάσιο…

Στο κλιμάκιο της ΚΟΦΙΝΑΣ, όπου επισκέφθηκε το εργοστάσιο, έγινε παρουσίαση όλης της διαδικασίας από την γραμμή παραγωγής.

Από εκεί που παραλαμβάνουν τους κορμούς των δέντρων από ελεγχόμενα δάση μέχρι και το πακετάρισμα τους και την αποστολή τους.

Παρουσίαση της γραμμής παραγωγής

Στο Βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να δείτε την ΚΟΦΙΝΑΣ ΑΕ πραγματοποίησε επίσκεψη στο εργοστάσιο της VIDA…

el