Τοιχοποιία με πετροβάμβακα

Η τελευταία γενιά τοιχοποιίας Κοφινάς αποτελεί την κορυφαία επιλογή στην

ενεργειακή παθητική δόμηση

και επιτυγχάνεται μείωση κατανάλωσης ενέργειας 75%-80% σε σχέση με τη συμβατική τοιχοποιία.

Η ηγετική εταιρία του χώρου εξελίσσει ακόμα περισσότερο την κατασκευή της και προσφέρει την πιο στιβαρή κατασκευή στον χώρο της προκατασκευής, δοκιμασμένη από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο!

 • Το ξύλο από το οποίο αποτελείται ο σκελετός είναι Σουηδικό πεύκο, πλανισμένο και φουρνισμένο, κλάσης C24. Δεν περιέχει χημικά φορτία και είναι από τις κορυφαίες επιλογές παγκοσμίως!
 • Η συνδεσμολογία γίνεται με χρήση βίδας (TORX), η οποία τοποθετείται ρομποτικά και έτσι έχουμε μηδενική χαλάρωση της συνδεσμολογίας μέσα στον χρόνο!
 • Κάθε τοίχος κλείνει αμφίπλευρα με Καναδικό OSB της LP, εκτοξεύοντας τις μηχανικές αντοχές του τοίχου. Προσφέρει επίσης ύψιστη αντοχή σε κρούση κι επιτρέπει να του αναρτήσουμε φορτία χωρίς φόβο!

ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΘΕΡΜΟΠΡΟΣΟΨΗ ΜΕ ΠΟΛΥΣΤΕΡΙΝΗ!

 1. Διογκωμένη Πολυστερίνη(λ = 0,036 (W/mK))
 2. Φυσικός πετροβάμβακας(λ = 0,035 (W/mK))
 3. Σύστημα θερμοπρόσοψης(λ = 0,035 (W/mK))(πετροβάμβακας)
 4. Μεταλλική γωνία πάκτωσης
 5. Γυψοσανίδα(λ = 0,21 (W/mK))
 6. Στεγάνωση βάσης τοίχου
 7. OSB(λ = 0,13 (W/mK))
 8. Ξύλινος σκελετός(λ = 0,12 (W/mK))
 9. Στριφώνι TORX
 10. Στεγανωτική μεμβράνη ελεγχόμενης διαπνοής
 1. Το βασικό θερμομονωτικό υλικό της τοιχοποιίας. Πιστοποιημένο υλικό (πιστοποίηση ΕΝ13163) με υψηλή θερμομονωτική ικανότητα. Είναι αυτοσβενόμενη και αδιάβροχη. Λειτουργεί και ως φράγμα υδρατμών. Έχει ηχομονωτικές ιδιότητες και απορροφά τόσο τον ήχο προσκρούσεως όσο και τον θόρυβο που μεταδίδεται δια αέρος
 2. Το βασικό θερμομονωτικό υλικό της τοιχοποιίας. Ο φυσικός πετροβάμβακας προσφέρει εξαίρετη θερμομόνωση, ηχομόνωση και αντίσταση στη φωτιά (κατηγορία Α1 – άκαυστα υλικά). Πρώτες ύλες για την παραγωγή της ίνας του πετροβάμβακα αποτελούν τα πετρώματα αμφιβολίτης, δολομίτης ή ασβεστόλιθος και βωξίτης. Η παραγωγή του πετροβάμβακα γίνεται σε ηλεκτρικό φούρνο. Aυτή η νέα μέθοδος πλεονεκτεί, από τη μέχρι σήμερα εφαρμοζόμενη μέθοδο της υψικαμίνου,γιατί επιτυγχάνεται διαστασιακή ομοιομορφία στις παραγόμενες ίνες μέσω της σταθερά ελεγχόμενης θερμοκρασίας του τήγματος, και αποδίδει μηδαμινή επιβάρυνση στο περιβάλλον σε αντίθεση με αυτή της υψικαμίνου.
 3. Θερμοπρόληψη με εύφλεκτο πετροβάμβακα, κατηγορίας Α1. Ο ελαστικός σοβάς με βάση το πυρίτιο δεν επιτρέπει τη δημιουργία ρωγμών και ενισχύει τις αδιάβροχες ιδιότητες του τοίχου.
 4. Με τις μεταλλικές αυτές γωνίες, η κατασκευή συνδέεται απόλυτα με τη βάση οπλισμένου σκυροδέματος. Με αυτό τον τρόπο, έχουμε μια “δεμένη” κατασκευή με αυξημένες μηχανικές αντοχές και βελτιωμένη αντισεισμική συμπεριφορά.
 5. Πιστοποιημένη γυψοσανίδα (πιστοποίηση ΕΝ520:2004+A1:2009) της εταιρείας Knauf, πάχους 12.5 mm που ικανοποιεί το γερμανικό πρότυπο DIN 18180. Διαθέτουν πιστοποιήσεις φυσικού γύψου, καθώς και βιολογικού ελέγχου.
 6. Στεγάνωση της βάσης του τοίχου με χρήση εμποτισμένου δοκαριού, τύπου NTR-A. Προστατεύουν τους κορμούς από φθορές που θα μπορούσαν να έχουν από ενδεχόμενη υγρασία στη βάση από μπετόν, βελτιώνοντας την αντοχή στον χρόνο της κατοικίας.
 7. OSB 11.1 mm Καναδικής προέλευσης, εργοστασίου LP, κατηγορίας 3 αδιάβροχο με τεράστιες μηχανικές ιδιότητες. Το υλικό αυτό ενισχύει στατικά την τοιχοποιία και δίνει την δυνατότητα να στερεώνουμε οποιοδήποτε βάρος σε οποιοδήποτε σημείο του τοίχου, χωρίς ειδική προσθήκη ούπα.
 8. Ξυλεία τοιχοποιίας: Σουηδική: που σημαίνει ότι είναι πολύ συμπαγής. Πεύκο: που σημαίνει μεγαλύτερη αντίσταση στην υγρασία. Ξηραντηρίου: που σημαίνει ότι έχει υγρασία 15-16% (ιδανική για κατασκευή κατοικίας) και ΔΕΝ έχει χημικά φορτία. Οικολογική: που σημαίνει ότι η ξυλεία δε περιέχει χημικά φορτία και ότι πολιτική της Σουηδικής Βιομηχανίας Ξύλου συμβάλει στην απορρόφηση του διοξειδίου του άνθρακα. Κλάσης C24: που σημαίνει ότι έχει πολύ μεγάλες μηχανικές αντοχές.
 9. Σύνδεση επιμέρους τμημάτων τοιχοποιίας με χρήση πιστοποιημένων στριφωνιών TORX (ΕΤΑ-11/0030), τα οποία προσφέρουν ποιοτικότερη συναρμογή, αφού επιτρέπουν καλύτερο έλεγχο της εφαρμοζόμενης ροπής κατά το βίδωμα.
 10. Παρέχει μόνωση στην κατασκευή και προστασία έναντι της υγρασίας χωρίς να επιτρέπει την εμφάνιση υδρατμών που θα μπορούσαν σταδιακά να προκαλέσουν φθορές στην κατασκευή.

ΜΕΓΙΣΤΟΣ ΕΠΙΤΡΕΠΟΜΕΝΟΣ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗΣ ΘΕΡΜΟΠΕΡΑΤΟΤΗΤΑΣ U
ΤΟΙΧΟΠΟΙΙΑΣ ΚΑΤΑ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΖΩΝΗ

Kofinas-prokataskeuasmena-villa-prasini domisi-spiti oneirwn-khpos-pisina design new home kofinas

(όσο μικρότερο το νούμερο U της κλιματικής σας ζώνης (περιοχή), τόσο μεγαλύτερη η μόνωση που χρειάζεται)

el