Πράσινο Σπίτι

Διεθνές πιστοποιητικό Αειφορικής Δασικής Διαχείρισης-FSC® CoC

Η εταιρία Certificates of the company for prefabricated houses σεβόμενη τους πελάτες της αλλά  και το περιβάλλον, θέλησε να αναζητήσει τρόπους εξέλιξης της για τον τρόπο με τον οποίο εργάζεται, και το πέτυχε αυτό για ακόμα μια φορά χάρις το νέο της εργοστάσιο ευρωπαϊκών προδιαγραφών.  Κατάφερε να πάρει ένα από τα πιο απαιτητικά πιστοποιητικά που υπάρχουν διεθνώς, το FSC®CoC. Πλέον πιστοποιείται, μετά από τους πιο αυστηρούς ελέγχους, ότι η εταιρία Certificates of the company for prefabricated houses ανήκει στον κύκλο αειφόρου διαχείρισης των Δασών.

Green Banking Portal

Η εταιρία Κοφινάς πληρώντας τα περιβαλλοντικά, τα κοινωνικά και τα οικονομικά κριτήρια, έγινε μέλος της πράσινης επιχειρηματικότητας στο Green Banking Portal της Τράπεζα Πειραιώς. Η Τράπεζα Πειραιώς δημιούργησε το χώρο αυτό στον οποίο αλληλεπιδρούν επιχειρήσεις και επενδυτές που αποδεδειγμένα σχετίζονται με τη «Πράσινη Επιχειρηματικότητα» και πιο συγκεκριμένα με δραστηριότητες όπως οι:

Green Banking Portal

  • Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ)
  • Εξοικονόμηση Ενέργειας
  • Εναλλακτική Διαχείριση Αποβλήτων και Νερού
  • Πράσινη Χημεία
  • Πράσινες Μεταφορές
  • Βιολογική Γεωργία
  • Οικοτουρισμός – Αγροτουρισμός

Συνεργαζόμενο εργοστάσιο ξυλείας: VIDA AB


Η ΚΟΦΙΝΑΣ ΑΕ, μέσα από την ξυλεία που χρησιμοποιεί για την κατασκευή των κατοικιών της αφήνει αρνητικό αποτύπωμα διοξειδίου του άνθρακα. Το οποίο είναι θετικό. Σημαίνει ότι ο τρόπος που λειτουργεί η ΚΟΦΙΝΑΣ ΑΕ συμβάλλει στη μείωση της ποσότητας διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα.

Στη Σουηδία όπου δραστηριοποιείται το συνεργαζόμενο εργοστάσιο ξυλείας VIDA AB , φυτεύονται τουλάχιστον δύο δέντρα για κάθε δέντρο που κόβεται.

el