Έρευνες – Εργασίες

Έρευνα Ε.Μ.Π. 2012

Διερεύνηση εφαρμογής του συστήματος προκατασκευασμένων ξύλινων κτιρίων της ΚΟΦΙΝΑΣ σε κτίρια με αριθμό ορόφων μεγαλύτερα του τρία

Η μελέτη χρηματοδοτήθηκε απο την Γ.Γ.Ε.Τ και πραγματοποιήθηκε στο Ε.Μ.Π το 2012.

Τετραώροφο κτήριο κατασκευασμένο με το σύστημα δόμησης της εταιρείας ΚΟΦΙΝΑΣ – Προκατασκευασμένα Σπίτια μελετήθηκε απο την επιστημονική ομάδα των:

  • Δρ. Χ. Μουζάκης, Επιστημονικός Υπεύθυνος Ε.Μ.Π.
  • Δρ. Λ. Καράπιττα, Ερευνήτρια Ε.Μ.Π.
  • Δρ. Β.Κ. Ντερτιμάνης, Ερευνητής Ε.Μ.Π.

με σκοπό την επέκταση της εφαρμογής των προκατασκευασμένων ξύλινων κτιρίων της εταιρίας ΚΟΦΙΝΑΣ σε πολυώροφες κατασκευές, την περαιτέρω απόκτηση τεχνογνωσίας της εταιρίας και τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της στο χώρο των κατασκευών.

Η τεχνική έκθεση των επιστημόνων του Ε.Μ.Π. συν τοις άλλοις αναφέρει τα εξής:

Τεχνική έκθεση των επιστημόνων του Ε.Μ.Π

Οφέλη για τους συμμετέχοντες
Οι συμμετέχοντες θα αναπτύξουν νέες επιστημονικές γνώσεις, λαμβάνοντας υπόψη την απόκριση των ξύλινων κατασκευών. Ειδικότερα η ΚΟΦΙΝΑΣ Α.Ε. αναμένεται να έχει υψηλή αξιοποίηση των αποτελεσμάτων, με την κατασκευή μιας σύγχρονης και εξαιρετικά ανταγωνιστικής κατασκευής.
Οφέλη για την κοινωνία
Το τελικό προϊόν αναμένεται να είναι ένα θετικό βήμα προς την εκπλήρωση της πράσινης σχεδιαστικής φιλοσοφίας. Το κόστος της προκύπτουσας κατασκευής θα είναι άκρως ανταγωνιστικό, προσιτό και ελκυστικό για την κοινωνία, με προφανή οικονομικά και περιβαλλοντικά πλεονεκτήματα. Επιπλέον, η προτεινόμενη κατασκευής θα συμβάλλει στη μείωση των παρανοήσεων σχετικά με τα ξύλινα προκατασκευασμένα και δεδομένου ότι η τρέχουσα αγορά είναι περιορισμένη, μπορεί να οδηγήσει σε επέκτασή της, προσφέροντας νέες θέσεις εργασίας και αυξάνοντας τον ανταγωνισμό προς όφελος του καταναλωτή.

Το προτεινόμενο πλαίσιο έχει ως στόχο να γίνει η πρώτη ολιστική έρευνα στην Ελλάδα, η οποία θα μελετήσει τα ξύλινα προκατασκευασμένα κτίρια λαμβάνοντας υπόψη τις τοπικές περιβαλλοντικές συνθήκες και σεισμικές δράσεις.

Τα εξαγόμενα αποτελέσματα θα παρέχουν στην ΚΟΦΙΝΑΣ Α.Ε. όλες τις απαραίτητες γνώσεις και τα αντίστοιχα εργαλεία για να εργαστεί.

Η έρευνα χρηματοδοτήθηκε απο την Γ.Γ.Ε.Τ
ΕΣΠΑ 2007 - 2013

Φοιτητικές Εργασίες ΕΜΠ

Η εταιρία ΚΟΦΙΝΑΣ επενδύει έμπρακτα στην εξέλιξη των προκατασκευασμένων κτηρίων παρέχοντας τη τεχνογνωσία της σε φοιτητές εκπαιδευτικών ιδρυμάτων για περεταίρω ανάλυση και έρευνα. Οι μελέτες αυτές μας προσφέρουν νέες τεχνολογικές οπτικές ενώ παράλληλα βοηθάνε τις νέες γενιές των μηχανικών να οικειοποιηθούν περαιτέρω με τον χώρο της προκατασκευής στην Ελλάδα.

Διπλωματική εργασία Ε.Μ.Π. “Ξύλινες Προκατασκευασμένες Κατοικίες”

Διπλωματική εργασία Ε.Μ.Π. Ξύλινες Προκατασκευασμένες Κατοικίες

Αποδεικνύοντας την αδιαπραγμάτευτη αρχή της εταιρίας μας για διαρκή έρευνα και τεχνολογική γνώση, η Ευγενία Κοφινά, βασικό εταιρικό στέλεχος της ΚΟΦΙΝΑΣ Α.Ε., μελέτησε και παρουσίασε σε διπλωματική εργασία του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου τεχνολογίες και κατασκευαστικές επιλύσεις των προκατασκευασμένων κτηρίων.

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε την εργασία

Σπουδαστική εργασία Ε.Μ.Π “Ξύλινη Προκατασκευασμένη Τοιχοποιία”

Σπουδαστική εργασία Ε.Μ.Π Ξύλινη Προκατασκευασμένη Τοιχοποιία

Η εργασία πραγματοποιήθηκε στο Ε.Μ.Π. απο τους σπουδαστές Πουλιάση Γεώργιο, Ψυχάρη Νικόλαο, Ντιγκάκη Χαράλαμπο, Μπούρο Αλέξανδρο και Φιλαρέτου Φιλάρετο της σχολής Πολιτικών μηχανικών του Ε.Μ.Π.

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε την εργασία

EBEC Athens 2013

EBEC Athens 2013

Η εταιρία ΚΟΦΙΝΑΣ προσέφερε τη τεχνογνωσία της για το διαγωνισμό μηχανικής του BEST Athens που διοργάνωσε για 3η συνεχή φορά το τοπικό επίπεδο του μεγαλύτερου διαγωνισμού για μηχανικούς στην Ευρώπη, το European BEST Engineering Competition, στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.

Η ιδέα της εταιρίας ΚΟΦΙΝΑΣ ήταν να υλοποιηθεί μία αναδιπλούμενη – πτυσσόμενη κατοικία από τις διαγωνιζόμενες ομάδες πρακτικής κατασκευής (Team Design).

Διάλεξη Ε.Μ.Π. “Βιώσιμη κατοικία με πυκνό και ελαφρύ σκελετό”

Διάλεξη Ε.Μ.Π. Βιώσιμη κατοικία με πυκνό και ελαφρύ σκελετό

Η διάλεξη πραγματοποιήθηκε και παρουσιάστηκε στο Ε.Μ.Π. απο τις σπουδάστριες Διαμαντή Έλενα και Κοφινά Ευγενία της σχολής Αρχιτεκτόνων μηχανικών του Ε.Μ.Π.

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε την εργασία

Τεχνική Έκθεση ΕΜΠ

Τεχνική Έκθεση Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνίου για την τοιχοποιία ΚΟΦΙΝΑΣ – Προκατασκευασμένα Σπίτια

Παρακάτω μπορείτε να βρείτε την Τεχνική Έκθεση του ΕΜΠ, όπου περιγράφονται λεπτομερώς οι συνθήκες του πειράματος του 2009 και περιλαμβάνονται όλες οι μετρήσεις που πραγματοποιήθηκαν.

Σχόλια Επιστημόνων

el