Διάλεξη μεσω webinar στο Education Festival 2021 (ΙΕΚ ΑΛΦΑ)

“ΠΡΑΣΙΝΗ ΔΟΜΗΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ ΜΕ ΞΥΛΙΝΟ ΣΚΕΛΕΤΟ”

Την Δευτέρα 5/4/2021 ο Τομέας Εφαρμοσμένων Τεχνών του ΙΕΚ ΑΛΦΑ στο πλαίσιο του Education Festival 2021 διοργανώνει Δωρεάν Webinar με θέμα: “ΠΡΑΣΙΝΗ ΔΟΜΗΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ ΜΕ ΞΥΛΙΝΟ ΣΚΕΛΕΤΟ” με κύριο ομιλητή τον κο Κοφινά Μιχάλη.

Ο ομιλητής της ΚΟΦΙΝΑΣ ΑΕ, ξεκίνησε τις εισηγήσεις του με αναφορές στις πρώτες ύλες του ξύλου, στο ξύλο σαν δομικό υλικό και τέλος στα προκατασκευασμένα ξύλινα σπίτια της εταιρίας και στα τεχνολογικά χαρακτηριστικά τους, εξηγώντας έτσι γιατί τα προκατασκευασμένα σπίτια με ξύλινο σκελετό μπορούν να χαρακτηριστούν “πράσινα”, τι σημαίνει πράσινη δόμηση καθώς και τις διαφορές που παρουσιάζονται στην κατανάλωση ενέργειας με ένα συμβατικό σπίτι.

Κατά την παρουσίαση έγιναν πλήθος ερωτήσεων μέσω της πλατφόρμας τις οποίες μετέφερε στον εισηγητή, η κα Σταυρούση, και το ενδιαφέρον των παρευρισκομένων ήταν μέγιστο με τις κυριότερες ερωτήσεις να επικεντρώνονται: στην προστασία του ξύλου, στα μονωτικά υλικά, στις εγγυήσεις που δίνει η εταιρεία, στη σημερινή κατάσταση, στην ποιότητα των πρώτων υλών ξύλου, στον ποιοτικό έλεγχο των στοιχείων, στη θερμομονωτικότητα και την αντισεισμικότητα, και επίσης στην ικανοποίηση των πελατών που έχουν ήδη ‘χτίσει’ το δικό τους (ξύλινο) σπίτι.

Να σημειωθεί ότι η εταιρεία Κοφινάς Α.Ε. ειδικεύεται στην κατασκευή προκατασκευασμένων κατοικιών εδώ και 44 χρόνια. Ιδίως τονίσθηκε: α) η υψηλή οικολογική αξία των κατασκευών αυτών, β) το ιδανικό εσωτερικό περιβάλλον, γ) τα σύγχρονα υλικά μόνωσης και στεγανοποίησης, δ) η υψηλή τεχνογνωσία που υπάρχει, και ε) από πλευράς κόστους, τονίσθηκε ότι τέτοια κατοικία είναι ‘ανταγωνιστική. Η εταιρεία, τέλος, έκανε πρόταση στην κυρία Σταυρούση στο πλαίσιο της πρακτικής άσκησης των φοιτητών της σχολής ή ακόμα και για εκπαιδευτική εκδρομή να επισκεφθούν το νέο εργοστάσιο Ευρωπαϊκών προδιαγραφών της εταιρίας Κοφινάς για να δουν από κοντά τα πιστοποιημένα υλικά της εταιρίας και τον εργοστασιακό τρόπο κατασκευης.

“ΠΡΑΣΙΝΗ ΔΟΜΗΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ ΜΕ ΞΥΛΙΝΟ ΣΚΕΛΕΤΟ”

Στα πλαίσια μιας σφαιρικής εξέλιξης, η εταιρία έχει εστιάσει και στον ενεργειακό τομέα των κατασκευών.
 Έτσι στο σε ένα μεγάλο μέρος της ομιλίας του ο κύριος Κοφινάς εξήγησε πως κατασκευάζονται οι τοιχοποιίες τις εταιρίας κι γιατί επέλεξε τον τρόπο αυτόν.
Η χρήση Σουηδικής και Φινλανδικής ξυλείας ως κύριο δομικό υλικό καθιστά τη κατοικία πλήρως οικολογική αφού στη κατασκευή σπιτιών η αντικατάσταση των συμβατικών δομικών υλικών από το ξύλο, μειώνει κατά 1,1 τόνους ανά κυβικό τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα. Πόσο μάλλον όταν η εταιρία συνεργάζεται με εργοστάσια παραγωγής Σουηδικής και Φινλανδικής ξυλείας, στα οποία για κάθε δέντρο που κόβεται φυτεύονται τρία έως πέντε, παράγοντας ουσιαστικά αρνητικό αποτύπωμα άνθρακα.

el